Αλβανία: Αρχηγός της Αντιπολίτευσης προσκεκλημένος του Παπανδρέου




Ιούλιος 13, 2010.

Τίρανα.

Ο αρχηγός του Σοσιαλιστικού Κόμματος της Αλβανίας, Έντι Ράμα, άρχισε μια τετραήμερη επίσκεψη στην Αθήνα, έπειτα από πρόσκληση του Έλληνα πρωθυπουργού Γεωργίου Παπανδρέου.

Ο σοσιαλιστής ηγέτης αναμένεται να συμμετάσχει σε μια στενή συνάντηση μεταξύ των ηγετών της Ευρωπαϊκής Αριστεράς.

Ο Ράμα συνοδεύεται από το γραμματέα νομικών υποθέσεων Φατμίρ Τζαφάι και τον υπεύθυνο συντονισμού Ταουλάντ Μπάλλα. Χθες ο Έντι Ράμα πραγματοποίησε εποικοδομητική συνάντηση με το Γενικό Γραμματέα του Πασόκ.

Στη διάρκεια της συνάντησης, ο αλβανός σοσιαλιστής ηγέτης, ευχαρίστησε τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ για την υποστήριξή τους προς το Σοσιαλιστικό Κόμμα της Αλβανίας, προς τον ευρωπαϊκό προσανατολισμό της χώρας του καθώς και την απελευθέρωση της βίζας προς τους Αλβανούς πολίτες.

Ο Έντι Ράμα καθόρισε ως ιστορικό βήμα το δικαίωμα ψήφου, που δίνεται πρώτη φορά από την κυβέρνηση Παπανδρέου, στους αλβανούς μετανάστες καθώς και την άδεια παραμονής τους στην Ελλάδα.

Από την πλευρά τους, κορυφαία στελέχη του ΠΑΣΟΚ εξέφρασαν την υποστήριξή τους προς το Σοσιαλιστικό Κόμμα και δήλωσαν ότι η θεσμική κρίση από την οποία διέρχεται η Αλβανία σύντομα θα επιλυθεί μέσα από το διάλογο και τη διαφάνεια.

Ἂρθρα & Σκέψεις- Γιῶργος Ἐχέδωρος