Γκρουέφσκι: Οργανώνουμε ομάδες εργασίας για επίσπευση της ένταξης στην ΕΕ




Αύγουστος 6, 2010

«850 υπάλληλοι της δημόσιας διοίκησης των Σκοπίων έχουν ως αντικείμενο απασχόλησης, την ταχεία προώθηση των διαπραγματεύσεων της πΓΔΜ με την ΕΕ, μόλις ξεπεραστεί η διαμάχη για το όνομα.
Οι υπάλληλοι αυτοί που είναι σε διάφορους τομείς της δημόσιας διοίκησης προσπαθούν να μάθουν από την εμπειρία της Κροατίας, η οποία τελεί υπό διαπραγμάτευση με την Ένωση καθώς και να διαβουλευτούν με τη Σλοβενία και άλλες χώρες, ώστε να εκτελέσουν προπαρασκευαστικές εργασίες για τη γρήγορη ένταξη της χώρας» δήλωσε σήμερα στα Σκόπια ο πρωθυπουργός της πΓΔΜ, Νίκολα Γκρουέφσκι.

Ο σκοπιανός πρωθυπουργός, ο οποίος δίνει την εντύπωση πως η επίλυση της διαφοράς με την Ελλάδα είναι ορατή, πρόσθεσε ότι θα γίνουν προσλήψεις και ξένων συμβούλων στα πλαίσια των διαπραγματεύσεων προκειμένου να επισπευτούν οι διαδικασίες ένταξης της πΓΔΜ.

Ο Γκρουέφσκι απέρριψε ισχυρισμούς της αντιπολίτευσης αλλά και οργανώσεων, ότι δεν χρηματοδοτεί σε περιφέρειες όπου υπάρχει το αλβανικό στοιχείο.

Αντιστρέφοντας τους όρους τόνισε ότι η αλήθεια είναι ότι επενδύει εκεί που ζουν οι Αλβανοί.

« Έχουμε επενδύσει δέκα δις στο κτίριο του Πανεπιστημίου του Τέτοβο (όπου φοιτούν Αλβανοί), καθώς στην οδοποιία, στον αθλητισμό. Δεν κάνουμε επιλογή στις επενδύσεις», τόνισε ο πρωθυπουργός των Σκοπίων.



Ἂρθρα & Σκέψεις- Γιῶργος Ἐχέδωρος