Σκοπιανός πρόεδρος: «Πολιτικό το ζήτημα των δύο Εκκλησιών στην πΓΔΜ»

Αύγουστος 28, 2010.



Η διαφορά μεταξύ της Σκοπιανής και Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, είναι ένα θέμα το οποίο μπορεί να επιλυθεί, μόνον, αν οι πολιτικοί δημιουργήσουν το κατάλληλο περιβάλλον για να ξεκινήσει ένας διάλογος» δήλωσε σήμερα ο σκοπιανός πρόεδρος Γκεόργκε Ιβάνοφ.

Στο δημοσίευμα αναφέρεται ότι όταν- πρόσφατα- ο σκοπιανός πρόεδρος συναντήθηκε με τον Σέρβο πρόεδρο, Μπόρις Τάντιτς, συζήτησαν το θέμα και συμφώνησαν στη δημιουργία ενός κλίματος που θα μπορούσε να βοηθήσει στην επίλυση του χρόνιου προβλήματος των δύο εκκλησιών.

Ο Γκεόργκε Ιβάνοφ με την ευκαιρία της επίσκεψης του στο μοναστήρι «Ντόλνα Μάτκα» (манастир Долна Матка), όπου παρακολούθησε τη Θεία Λειτουργία της Κοιμήσεως της Θεοτόκου (σ.σ. οι σκοπιανοί έχουν το παλαιό ημερολόγιο) δήλωσε στους δημοσιογράφους σχετικά με την ύπαρξη των δύο εκκλησιών στη χώρα, ότι «το πρόβλημα της εκκλησίας είναι ο διάλογος μεταξύ τους και σε αυτό πρέπει να βοηθήσουν οι πολιτικοί».

Το μοναστήρι της «Ντόλνα Μάτκα» ανήκει στη λεγόμενη «μακεδονική εκκλησία» η οποία είναι σχισματική και δημιουργήθηκε με πολιτική απόφαση τη δεκαετία του ’80 και δεν αναγνωρίζεται από καμία εκκλησίας παγκοσμίως.



Ἂρθρα & Σκέψεις- Γιῶργος Ἐχέδωρος