“Σλάβοι του Αιγαίου” θα μηνύσουν ΗΠΑ και Μεγάλη Βρετανία για το σόκ που έπαθαν…




Αύγουστος 26, 2010.



Ολοένα και κάτι εφευρίσκουν οι Σκοπιανοί. Μετά την αποτυχία τους να απαιτήσουν αποζημιώσεις για δήθεν χαμένες περιουσίες στην Ελλάδα, τώρα έβγαλαν στο φως τα …ψυχικά τους τραύματα και ζητούν αποζημίωση από τις υπαίτιες δυνάμεις της εποχής του πολέμου.

«Την ψυχική ζημία που έπαθαν από το φόβο τους στην παιδική τους ηλικία, θα ζητήσουν αποζημίωση από τις Ηνωμένες Πολιτείες και τη Βρετανία», αναφέρει σήμερα το σκοπιανό κανάλι '5'.

Βέβαια τα ανωτέρω δεν αφορούν τους ιδίους αλλά τους …προγόνους τους.

«Οι γονείς μας ξυλοκοπήθηκαν και θανατώθηκαν, και ο φόβος που πήραμε, έβλαψε την υγεία μας. Θα επιδιώξουμε να αποζημιωθούμε, για τους πατεράδες μας και τους παππούδες μας, τόσο από την Αγγλία, όσο και από άλλες χώρες», δήλωσε ο Τάσκο Γιοβάνοφ, πρόεδρος του Συλλόγου των Σλάβων της ‘Μακεδονίας του Αιγαίου’ – ελληνικής Μακεδονίας.

Κατά βάση η μηνυτήρια αναφορά τους στρέφεται κατά της Ελλάδας αλλά επειδή πιστεύουν ότι δεν θα λάβουν τίποτε από τις επινοήσεις τους,  στράφηκαν κατά των δυο αναφερομένων κρατών γιατί «οι δύο χώρες την εποχή εκείνη την βοήθησαν πολύ».

Οι απόγονοι των Σλάβων της ελληνικής Μακεδονίας που ζουν σήμερα στην περιοχή των Σκοπίων, δηλώνουν ότι δεν θα εγκαταλείψουν τον αγώνα τους μέχρι να αποζημιωθούν.

Μάλιστα ο Τάσκο Γιοβάνοφ, δήλωσε ότι η διαδικασία της αναζήτησης αποζημιώσεων θα ξεκινήσει το επόμενο έτος. Θα ενημερώσουν, όπως δημοσιεύεται, τα Ηνωμένα Έθνη και τις Βρυξέλλες.



Ἂρθρα & Σκέψεις- Γιῶργος Ἐχέδωρος