Βουλγαρία: Μειώνει Πεζικό, Αεροπορία, Ναυτικό




Αύγουστος 29, 2010.

Σύμφωνα με σημερινά δημοσιεύματα του βουλγαρικού Τύπου, το βουλγαρικό Υπουργείο Άμυνας πρόκειται να μειώσει περαιτέρω των αριθμό των στρατιωτών κατά 6.000.

Οι αποφάσεις αυτές ελήφθησαν, γράφει η εφημερίδα «Τρούντ», από το Συμβούλιο της Εθνικής Άμυνας και θα προωθηθούν στο Κοινοβούλιο για έγκριση.

Όπως δημοσιεύεται, ο βουλγαρικός στρατός είναι περίπου 32.000, αλλά υπάρχουν, ήδη, 2000 κενές θέσεις. Με την αναδιοργάνωση που προτείνεται, δεν πρόκειται να γίνουν νέες προσλήψεις και θα μειωθεί ο αριθμός αυτός  το 2011-12, σταδιακά, κατά 4.000.

Η έκθεση του υπουργείου Άμυνας αναφέρει ότι ο στρατός θα φτάσει τις 26 χιλιάδες άτομα, σε περίοδο, βέβαια, ειρήνης.

Η μεγαλύτερη μείωση θα γίνει στο πεζικό, όπου θα συρρικνωθεί κατά 2.000 άτομα. Η πολεμική αεροπορία θα μειωθεί κατά 1300 άτομα, ενώ στο Ναυτικό θα υπάρξει μείωση 700 ατόμων.

Σύμφωνα με την έκθεση θα γίνει αναδιοργάνωση των στρατοπέδων και ορισμένα στο βόρειο και στο νότιο μέρος της χώρας θα κλείσουν.

Η μείωση του βουλγαρικού στρατού θα συνεχιστεί και κατά τα επόμενα δύο χρόνια, ώστε να υπάρξει ισοτιμία με το στρατό της Σερβίας, η οποία δεν είναι μέλος του ΝΑΤΟ, γράφει η εφημερίδα.

Ἂρθρα & Σκέψεις- Γιῶργος Ἐχέδωρος