Αλβανικό κανάλι: Επιτέθηκαν σε αλβανικό λεωφορείο στην Ελλάδα




Αύγουστος 30, 2010.

Ένα αλβανικό λεωφορείο που εκτελούσε δρομολόγιο Άγιοι Σαράντα- Αθήνα, το βράδυ της Κυριακής, σύμφωνα με την αστυνομία, δέχθηκε επίθεση τα μεσάνυχτα, κοντά στην Κεφαλόβρυση Μεσολογγίου.

Τα παραπάνω αναφέρει η αλβανική τηλεόραση, η οποία προσθέτει ότι η επίθεση στο λεωφορείο έγινε από αγνώστους, οι οποίοι πέταξαν πέτρες και μολότοφ.

Το λεωφορείο με αριθμό κυκλοφορίας SR 5892 B, είναι ιδιοκτησίας της αλβανικής εταιρείας «Σαράντα Εξπρές» και είχε προορισμό την Αθήνα.
 Φωτογραφία από την αλβανική εφημερίδα 'Σταρτ', που φιλοξενεί ανάλογο δημοσίευμα


Αποτέλεσμα της επίθεσης, σημειώνει το αλβανικό κανάλι, ήταν να σπάσει ο υαλοθώρακας του λεωφορείου καθώς και τα δύο πλευρικά παράθυρα τα οποία έπαθαν ζημιές από τις φλόγες των μολότοφ. Η αστυνομία ερευνά το περιστατικό.

Η αλβανική τηλεόραση πιθανολογεί, ότι, ίσως, πρόκειται για εξαγριωμένους οπαδούς που παρακολούθησαν το απόγευμα της Κυριακής τον ποδοσφαιρικό αγώνα μεταξύ της Παναχαϊκής και της Κέρκυρας.

Είναι η δεύτερη περίπτωση, αναφέρει το κανάλι, που οι αλβανικές γραμμές δέχθηκαν επίθεση στην Ιόνιο οδό.

Στα τέλη Ιουνίου τέσσερις άνθρωποι τραυματίστηκαν από ένοπλη επίθεση, μόλις είκοσι χιλιόμετρα από το χθεσινό περιστατικό, ανέφερε η τηλεόραση.

Ἂρθρα & Σκέψεις- Γιῶργος Ἐχέδωρος