Σκόπια: «Απειλούμαστε από το …εσωτερικό»




Σεπτέμβριος 17, 2010.


Η ασφάλεια του Κράτους, απειλείται όχι από το εξωτερικό, αλλά από το εσωτερικό της χώρας.

Αυτό ήταν το συμπέρασμα συζήτησης εμπειρογνωμόνων για την ασφάλεια της χώρας που έλαβε χώρα στην πόλη των Σκοπίων, όπως το παρουσιάζει η σκοπιανή τηλεόραση ‘Άλφα’.

Οι ειδικοί μελετητές της κρατικής ασφάλειας επεσήμαναν τις σοβαρές ελλείψεις στο έργο της Αστυνομίας που αποτελεί τον πυλώνα της ασφάλειας στη χώρα.

Ζήτησαν την αναθεώρηση της πολιτικής ασφάλειας και επέκριναν τα άτομα τα οποία στελεχώνουν την αστυνομία και εργάζονται σε αυτήν. Τα άτομα αυτά, όπως επεσήμαναν δεν έχουν περάσει καμία εκπαίδευση μέσα από μαθήματα ή σεμινάρια και κατά κύριο λόγο τα άτομα αυτά έχουν τοποθετηθεί από το κόμμα, δίχως να ερευνηθεί το ποινικό μητρώο και χωρίς να εξετασθεί από την άποψη της ασφάλειας.



Οι εμπειρογνώμονες διαπίστωσαν ότι αυτό το εύθραυστο σύστημα ασφαλείας των προσλήψεων στην εσωτερική ασφάλεια ανοίγει τις πύλες του εγκλήματος, με αποτέλεσμα τις δύο τελευταίες δεκαετίες άνθρωποι του επιπέδου αυτού να καταλαμβάνουν υψηλές κρατικές θέσεις.

Τέλος, κοινή διαπίστωση των εμπειρογνωμόνων ήταν ότι η κύρια απειλή για τη χώρα και την ειρηνική ζωή των πολιτών βρίσκεται κρυμμένη μέσα στις κρατικές δομές.





Ἂρθρα & Σκέψεις- Γιῶργος Ἐχέδωρος