Σκόπια: Όλοι οι ‘ήρωες’ ζητούν αναγνώριση από το κράτος

Σεπτέμβριος 8, 2010



«Μετάλλιο πολεμικής ανδρείας» ζητούν τα μέλη του συλλόγου των δυνάμεων ασφαλείας, που συμμετείχαν στις ομάδες εκείνες που απέτρεψαν την ένοπλη σύγκρουση στο εσωτερικό της χώρας το 2001.

Χθες, βγήκαν στους δρόμους των Σκοπίων, με το πανό της διπλανης εικόνας , που γράφει ‘Ντόστονίστβο» δηλ. ‘Αξιοπρέπεια’, το οποίο είναι και το όνομα του συλλόγους τους.

Το μετάλλιο αυτό απαιτούν να δοθεί και σε εκείνους που έχασαν τη ζωή τους υπερασπιζόμενοι το σημερινό κράτος των Σκοπίων.

«Το 2001 είμαστε μέλη των δυνάμεων ασφαλείας για την υπεράσπιση του Συντάγματος της χώρας, και το διαφυλάξαμε από εκείνους που πίστευαν ότι το σύνταγμα ήταν οπισθοδρομικό και αγωνιστήκαμε εναντίον όλων εκείνων που πολέμησαν κατά του Συντάγματος», δήλωσε ο πρόεδρος του Συλλόγου Στογιάνσε Άγγελοφ.

Το παράπονο αυτής της ομάδας που έλαβε μέρος κατά των εσωτερικών αντιπάλων της χώρας, κατά του αλβανικού στοιχείου , που απειλούσε τη χώρα σε εμπλοκή ένοπλης διαμάχης, ζητά δια μέσου του συλλόγου αυτού, την καταξίωσή της και την αναγνώρισή της από το σκοπιανό κράτος.

Και υπεύθυνος για την απονομή των μεταλλίων αυτών είναι ο πρόεδρος της χώρας.

Ο Άγγελοφ εντούτοις θα τονίσει ότι πολλά μέλη των ειδικών αυτών δυνάμεων που είχαν την ονομασία «Λύκοι» βραβεύτηκαν για συμμετοχή τους σε ειρηνευτικές αποστολές στο Αφγανιστάν και το Ιράκ.

Πριν λίγες ημέρες, εξάλλου, υπήρξε και μια άλλη, ανάλογη διαμαρτυρία, των Αλβανών, που συμμετείχαν στον UCK, και ζητούσαν κι αυτοί με τη σειρά τους, από τους Αλβανούς πολιτικούς των Σκοπίων την αναγνώρισή τους και τη συνταξιοδότησή τους για τη συμμετοχή τους στη σύγκρουση του Κοσσυφοπεδίου.



Ἂρθρα & Σκέψεις- Γιῶργος Ἐχέδωρος