Νέος επικεφαλής της διπλωματικής αντιπροσωπείας των Σκοπίων στην Αθήνα





Σεπτέμβριος 23, 2010.

Ο έμπειρος και πολύπειρος Σάσο Στέφκοφ ανέλαβε καθήκοντα στη διπλωματική αντιπροσωπεία της Αθήνας, ενώ ο αποχωρήσας Γκεόργκι Φιλίποφ τοποθετήθηκε στην διπλωματική αποστολή της Βιέννης.

Ένας από τους στόχους του Σάσο Στέφκοφ είναι η ενδυνάμωση των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών.

«Αν και η συνεργασία των δύο χωρών, υπό τις σημερινές συνθήκε είναι επιβαρυμένες ιδιαίτερα από το θέμα του ονόματος, καθίσταται αναγκαίο να προβώ σε νέες προσπάθειες για την ενίσχυση των διμερών σχέσεων, όπως άλλωστε καθορίζονται με την ενδιάμεση συμφωνία του 1995 και σίγουρα έλκει το ενδιαφέρον των πολιτών των δύο χωρών».

Το παραπάνω ήταν το σχόλιο του νεο -διορισθέντα επικεφαλής της σκοπιανής διπλωματικής αντιπροσωπείας στην Αθήνα, στη συνολική παρουσία της διπλωματικής δραστηριότητάς του στα μέλη της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων.

Πρόσθεσε μάλιστα ότι σχεδιάζει επαφές σε όλα τα επίπεδα για ένα επιτύχει τον υψηλότερο βαθμό συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών, ώστε θα συμβάλλει στη δημιουργία ευνοϊκού κλίματος με την αύξηση της εμπιστοσύνης η οποία με τη σειρά της, θα παίξει ενεργό ρόλο στη διαδικασία εξεύρεσης λύσης στο όνομα, μιας διαφοράς που χωρίζει εδώ και πολλά χρόνια την πΓΔΜ και την Ελλάδα.


Σχετικό: Νέος πρέσβης των Σκοπίων στην Αθήνα
Ἂρθρα & Σκέψεις- Γιῶργος Ἐχέδωρος