Κοσσυφοπέδιο: Καταδίκη των επεισοδίων από τον υποστράτηγο Buhler

Σεπτέμβριος 13, 2010.

Πρίστινα.

Ο διοικητής των δυνάμεων της KFOR, υποστράτηγος Erhard Buhler, καταδίκασε έντονα τις βίαιες συγκρούσεις στη Μιτρόβιτσα και τόνισε, για ακόμη μια φορά, ότι η KFOR δεν θα ανεχθεί τη βία και ότι θα διαφυλάξει την ειρήνη και την ασφάλεια για όλους τους πολίτες.

Η αστυνομία, γράφει η Kohanet,  χρησιμοποίησε δακρυγόνα, αργά χθες (Σάββατο) το βράδυ, για να διαλύσει τις ομάδες των Σέρβων και των Αλβανών, που πετούσαν πέτρες η μια πλευρά στην άλλη, μετά από τον αγώνα μπάσκετ Τουρκίας Σερβίας, που έπαιζαν στην Κωνσταντινούπολη.

Η σύγκρουση ξεκίνησε από ομάδες νεαρών Αλβανών που γιόρταζαν τη νίκη της Τουρκίας εναντίον της Σερβίας, ενώ ο ομάδες των Σέρβων συγκεντρώθηκαν για να παρακολουθήσουν το παιχνίδι μπάσκετ σε καφετέριες, κοντά στη γέφυρα του ποταμού Ίμπαρ, που είναι σαν μια διαχωριστική γραμμή της πόλης.

Ένα μέλος της EULEX τραυματίστηκε στη διάρκεια των συγκρούσεων, μεταξύ των ομάδων των Αλβανών και των Σέρβων στη Μιτρόβιτσα, αλλά βρίσκεται εκτός κινδύνου.

Ο υποστράτηγος Erhard Buhler, εξέφρασε τη δέσμευση της KFOR, να αντιδράσει σε κάθε περίπτωση, σε συνεργασία με την EULEX, ώστε να ληφθούν τα κατάλληλα μέτρα προκειμένου να διατηρηθεί το ήπιο κλίμα στην πόλη.



Ἂρθρα & Σκέψεις- Γιῶργος Ἐχέδωρος