Ρουμανική “Jurnalul”: Οι Ρομά, οι πόρνες και οι ταξιδιώτες




Σεπτέμβριος 9, 2010



“Οι ταξιδιώτες, οι πόρνες και οι γύφτοι, είναι τα τρία πράγματα που ανησυχούν , όπως φαίνεται, τον Ιταλό υπουργό Εσωτερικών Roberto Maroni, ο οποίος, μάλιστα, ετοιμάζει ένα νομοσχέδιο, για δραστικά μέτρα ώστε να αντιμετωπίσει τα τρία «προβλήματα» τα οποία απειλούν την ιταλική χερσόνησο», γράφει σήμερα με ιδιαίτερο χαρακτηριστικό ύφος η ρουμανική εφημερίδα «Jurnalul».

Ο Maroni, γράφει η πιο πάνω αναφερόμενη εφημερίδα, ευελπιστεί ότι θα λάβει την ‘ευλογία’ της ΕΕ, ώστε να εκδιώξει ταχέως τις κοινότητες των μεταναστών από την Ιταλία ( όπως π.χ. τους Ρουμάνους) που διαπράττουν κοινωνικά εγκλήματα.

Επιπρόσθετα ο Γιάννι Αλεμάνο, δήμαρχος της ιταλικής πρωτεύουσας, δήλωσε ότι μετά από διαβούλευση με τον Μαρόνι, η κυβέρνηση χρηματοδοτεί την κατεδάφιση οικισμών σε μέρη που έχουν καταχραστεί από τους Ρομά και αντί αυτών προγραμματίζει την ανέγερση οργανωμένου καταυλισμού για τη στέγασή τους.

Μάλιστα, πριν λίγες ημέρες, σημειώνει η ρουμανική εφημερίδα, ισχυρίστηκε ότι θα απομακρύνει 209 καταυλισμούς τσιγγάνων από τον περίγυρο της Αιώνιας Πόλης και ότι θα οικοδομήσει 10 στρατόπεδα για τους Ρομά, τα οποία θα είναι κατάλληλα εξοπλισμένα.

Όσον αφορά τις πουτάνες που κυκλοφορούν στους δρόμους της πόλης, ο δήμαρχος της Ρώμης, δήλωσε ότι ‘αντι-πουτανίστικη’ πολιτική του, θα εφαρμοστεί για να καταπολεμηθεί η αυξανόμενη πορνεία. Ο δήμαρχος Γιάννι Αλεμάνο, προτείνει ως μέτρο την κήρυξη δια νόμου ως αδίκημα της πορνείας στο δρόμο.

Σχολιάζοντας, μάλιστα, την εισβολή των Ρομά, που εκδιώχθηκαν από τη Γαλλία, τη θεωρεί ως σοβαρό πρόβλημα, κυρίως για τους Ρομά που προέρχονται από τη Ρουμανία…

Σύμφωνα, πάντως, - γράφει η εφημερίδα ‘Jurnalul’-, σε έρευνα, που έγινε από γαλλική εταιρία δημοσκοπήσεων , στην οποία ανέθεσε το ‘ Le Nouvel Observateur’, έδειξε ότι το 55% των Γάλλων δεν συμφωνεί με την εκδίωξη των Ρομά από τη Γαλλία.





Ἂρθρα & Σκέψεις- Γιῶργος Ἐχέδωρος