Σύσφιξη της Σερβο- Ρωσικής Στρατιωτικής Συνεργασίας

Οκτώβριος 21, 2010.

Ο υπουργός Άμυνας της Σερβίας Ντάγκαν Σουτάνοβατς, ο αρχηγός του ΓΕΣ Σερβίας Μιλόε Μίλετις και αρχηγός ΓΕΕΘΑ της Ρωσικής Ομοσπονδίας, στρατηγός Νικολάι Μακάροφ (φωτό) με αφορμή της επετείου της 20ης Οκτωβρίου για την απελευθέρωση του Βελιγραδίου κατά το Β΄Παγκόσμιο Πόλεμο, αποτίμησαν φόρο τιμής στους πεσόντες στρατιώτες, με κατάθεση στεφανιών στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη, αναφέρει σήμερα σε ανακοίνωσή του το σερβικό υπουργείο Άμυνας.

Στο βιβλίο της μνημοσύνης ο Ρώσος στρατηγός έγραψε τα εξής:

«Είθε οι Γιουγκοσλάβοι και οι Σοβιετικοί στρατιώτες που έπεσαν για την απελευθέρωση του Βελιγραδίου να μην λησμονηθούν ποτέ».

Αναμνηστικό στεφάνι κατέθεσαν, ακόμη, αντιπροσωπείες της Εθνοσυνέλευσης του Βελιγραδίου , της SUBNOR, εκπρόσωποι των πρεσβειών της Ρωσίας, Ουκρανίας, Λευκορωσίας και του Αζερμπαϊτζάν.

Χθες το απόγευμα πραγματοποιήθηκε, επιπρόσθετα, σύσκεψη του Υπουργού Σουτάνοβατς με το Ρώσο στρατηγό Νικολάι Μακάροφ.

Οι συνομιλίες των δύο ανδρών επικεντρώθηκαν στην προώθηση της συνεργασίας μεταξύ των δύο στρατών και τόνισαν ότι και οι δύο πλευρές έχουν έννομο συμφέρον από αυτήν την συνεργασία που θα επεκταθεί ιδιαίτερα σε κοινές ασκήσεις και εκπαιδευτικές συνεδρίες και στους τομείς των στρατιωτικών εξοπλισμών, της στρατιωτικής ιατρικής περίθαλψης και της οικονομικής συνεργασίας.

Ἂρθρα & Σκέψεις- Γιῶργος Ἐχέδωρος