Ελληνο-αμερικανικό Ινστιτούτο ζητά μεσολάβηση του Ομπάμα για τα Σκόπια

Οκτώβριος 31, 2010.

Ουάσιγκτον.

Το ελληνο-αμερικανικό Ινστιτούτο με επιστολή του ζητά τη μεσολάβηση του προέδρου Ομπάμα, προκειμένου να επιλυθεί το ζήτημα της ονομασίας και να ενταχθούν τα Σκόπια στο ΝΑΤΟ, στη διάρκεια της Συνόδου Κορυφής του Νοεμβρίου, γράφει το σκοπιανό ‘ Ρεπόρτερ’.
«Η πΓΔΜ πρέπει να κατανοήσει ότι για να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ πρέπει να αποδεχθεί την εφαρμογή των σχέσεων-αρχών της Ατλαντικής Συμμαχίας, της καλής γειτονίας και να ξεπεράσει, άμεσα, τις διαφορές που υπάρχουν για το όνομα της. Η Ελλάδα είναι ο μεγαλύτερος επενδυτής στην πΓΔΜ και κυριολεκτικά βοηθά στη διατήρηση της επισφαλούς οικονομίας της, καθώς και στη μείωση της ανεργίας στη χώρα. Η Ελλάδα είναι επίσης ο επικεφαλής των επενδύσεων και της οικονομικής ανάπτυξης στην νοτιοανατολική Ευρώπη, με επενδύσεις πάνω από 22 δις δολάρια», αναφέρει η επιστολή του American Hellenic Institute.

Με το έγγραφο αυτό, σημείωνει το σκοπιανό ‘ Ρεπόρτερ’, το Ινστιτούτο αυτό,  ζητά τη διαμεσολάβηση του αμερικανού προέδρου, ώστε να ξεπεραστεί η διαφωνία του ονόματος, για να ενταχθούν  τα Σκόπια στο ΝΑΤΟ.

Αναφέρει, ακόμη, ότι η Ουάσιγκτον θα πρέπει να αποσύρει την απόφασή της για την αναγνώριση των Σκοπίων με το συνταγματικό τους όνομα, εάν, όπως λένε, η πΓΔΜ αρνείται να συνεργαστεί.



Ἂρθρα & Σκέψεις- Γιῶργος Ἐχέδωρος