Έκκληση προς Σέρβους Κοσσυφοπεδίου να συμμετάσχουν στις εκλογές

Νοέμβριος 13, 2010.

Περισσότεροι από 100 καθηγητές, πολικοί και δημόσια πρόσωπα κάλεσαν το Σάββατο (σήμερα) να ψηφίσουν στις κοινοβουλευτικές εκλογές του Κοσσυφοπεδίου, που έχουν προγραμματιστεί για τις 12 Δεκεμβρίου 2010, γράφει το σερβικό πρακτορείο ‘Beta’.

«Με τη συμμετοχή στις εκλογές η σερβική κοινότητα θα αποκτήσει πολιτική νομιμότητα και ικανότητα να επηρεάζει την πολιτική και κοινωνική ζωή του Κοσσυφοπεδίου, συμβάλλοντας στην οικοδόμηση μιας πολυεθνικής κοινωνίας», ανακοινώθηκε από τη σερβική ‘Επιτροπή του Ελσίνκι’ για τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Στην πρόσκλησή τους αυτή επισημαίνεται ότι η σερβική κοινότητα θα έχει το δικαίωμα του ψηφίζειν και εκλέγεσθαι και με τον τρόπο αυτό θα διασφαλιστεί η εκπροσώπησή τους στο Κοινοβούλιο  που θα έχει ως συνέπεια την χρήση του  άμεσου λόγου στην ψήφιση νόμων και στη δημιουργία ενός νομικού πλαισίου για την κοινωνία του Κοσσυφοπεδίου.

Η έκκληση αυτή έρχεται σε αντίθεση με την έκκληση της κυβέρνησης της Σερβίας, για αποχή των Σέρβων του Κοσσυφοπεδίου από τις εκλογές της 12ης Δεκεμβρίου. (Δες σχετικά: http://echedoros-a.blogspot.com/2010/11/blog-post_7209.html )

Ἂρθρα & Σκέψεις- Γιῶργος Ἐχέδωρος