Βουλγαρία: Θα κλείσει επτά πρεσβείες




Νοέμβριος 12, 2010.

Η Βουλγαρία προτίθεται να κλείσει το επόμενο έτος επτά πρεσβείες της στο εξωτερικό, δήλωσε, σήμερα, ο υπουργός Εξωτερικών, Νικολάι Μλαντένοφ.

Η απόφαση αυτή είχε ληφθεί από καιρό, τώρα, όμως, οριστικοποιήθηκε, όπως είπε στους δημοσιογράφους και στη διάρκεια του επόμενου έτους, θα καταργηθούν οι διπλωματικές αποστολές της χώρας στο Σουδάν, την Αγκόλα, τη Ζιμπάμπουε, την Καμπότζη, την Ταϋλάνδη, το Μεξικό και την Τυνησία.

«Το ζήτημα της αναστολής της λειτουργίας των πρεσβειών αυτών είναι καθαρά οικονομικό και εντάσσεται στη μείωση των οικονομικών δυνατοτήτων του κράτους», είπε ο Μλαντένοφ.

« Οι πρεσβευτές μας σε άλλες χώρες θα διαπιστευτούν στη διατήρηση των διπλωματικών σχέσεων, με τις χώρες στις οποίες θα κλείσουν οι πρεσβείες», πρόσθεσε.

Επιπρόσθετα ανακοίνωσε ότι οι βουλγαρικές αποστολές στο εξωτερικό το επόμενο έτος θα μειωθούν κατά 101 υπαλλήλους.

«Η μείωση του αριθμού των υπαλλήλων θα αρχίσει τον Ιανουάριο και θα συνεχιστεί μέσα στο 2011», είπε ο βούλγαρος υπουργός Εξωτερικών και καθόρισε ότι τα μέτρα αυτά της κυβέρνησης αποτελούν το πρώτο βήμα για την βελτιστοποίηση των βουλγαρικών διπλωματικών αποστολών στο εξωτερικό.



Ἂρθρα & Σκέψεις- Γιῶργος Ἐχέδωρος