Τούρκοι Αυστρίας: 'Οι Βούλγαροι χαλούν την εικόνα μας'…

Νοέμβριος 23, 2010.

«Δεν μπορεί ο καθένας που φορά μια ισλαμική μαντίλα να είναι από την Τουρκία», ισχυρίζονται οι Τούρκοι μετανάστες οι οποίοι κατοικούν στην Αυστρία.

Η αντίδραση αυτή προέρχεται από την αναφορά της εφημερίδας της Βιέννης ‘Wiener Zeitung’ στη ρατσιστική αντιμετώπιση των αυστριακών προς τους Τούρκους.

Το άρθρο τιτλοφορείται «Ο ρατσισμός τρέχει στα γονίδια των αυστριακών», στο οποίο καταγράφεται η συνολική αντιμετώπιση των κατοίκων της Βιέννης προς τους Τούρκους μετανάστες και στην προκατάληψη που έχουν για αυτούς.

Το άρθρο αναφέρεται, επίσης, και στους Βουλγάρους, όπου ο Σάμι Άκπιναρ, γενικός γραμματέας της ένωσης Τούρκων δημοκρατών της Αυστρίας, υποστηρίζει ότι οι βουλγαρικής καταγωγής επαίτες που έχουν κατακλύσει την Αυστρία, εμφανίζονται ως τουρκικής καταγωγής.

«Η εμφάνιση των Βουλγάρων δεν διαφέρει πολύ από αυτήν των Τούρκων. Για το λόγο αυτόν, οι Τούρκοι συχνά θεωρούνται υπαίτιοι για πράγματα τα οποία αγνοούν. Εδώ και αρκετά χρόνια, υπάρχουν επαίτες και απατεώνες στους δρόμους της Βιέννης, προερχόμενοι από τη Βουλγαρία και αυτοί γίνονται ολοένα και περισσότεροι. Ορισμένοι, μάλιστα, από αυτούς φορούν μαντίλα και μιλούν τουρκικά, παρόλο που προέρχονται από τη Βουλγαρία. Τέτοιες σκηνές το μόνο που κάνουν είναι να ενισχύουν τις προκαταλήψεις των αυστριακών κατά των Τούρκων», δήλωσε ο Άκπιναρ, σύμφωνα με τη βουλγαρική εφημερίδα ’24 Ώρες’.



Ἂρθρα & Σκέψεις- Γιῶργος Ἐχέδωρος