Κορυτσά: Αντιδρούν για Ελληνικό Μνημείο και διώκουν ποινικά την Ομόνοια

Νοέμβριος 5, 2010.



«Κάλεσαν σε ανάκριση έναν υπάλληλο που εργάζεται στο κύριο νεκροταφείο του χωριού της Μπομποστίτσας(Boboshticë), οι εισαγγελείς της Κορυτσάς, μετά από αναφορές των κατοίκων του χωριού, για να διευκρινιστούν οι καταγγελίες που στρέφονται  κατά της ελληνικής  οργάνωσης ‘Ομόνοια’», αναφέρει το αλβανικό κανάλι ‘Τόπ Τσάνελ’.

Τα ονόματα των εκπροσώπων της Ομόνοιας βγήκαν στο προσκήνιο, στη διάρκεια έρευνας τόσο για την χρηματοδότηση, όσο και στην ανάθεση του έργου του καθαρισμού του χώρου κοντά σε νεκροταφείο, προκειμένου να αναγερθεί το ελληνικό μνημείο για τους πεσόντες στρατιώτες του Αλβανικού Μετώπου.

Οι εκπρόσωποι της Ομόνοιας δήλωσαν, σύμφωνα με το αλβανικό δημοσίευμα, ότι η τοποθεσία του εν λόγω χώρου βρίσκεται μεταξύ των δύο νεκροταφείων του χωριού και σε ανοιχτό διάδρομο που τα χωρίζει.

Απεναντίας οι κάτοικοι του χωριού της Μπομποστίτσας, οι οποίοι αντιδρούν στην ανέγερση του Ελληνικού Μνημείου, ισχυρίστηκαν ότι με τις εργασίες που έγιναν, ανάσκαψαν τάφους του χωριού για να διαμορφώσουν το χώρο. Μάλιστα, διατείνονται ότι στη διάρκειά  της διάνοιξης του τόπου αυτού, ξεθάφτηκαν και οστά.

Η έρευνα, σημειώνει το αλβανικό κανάλι, βρίσκεται σε εξέλιξη μετά την ποινική δίωξη που ασκήθηκε από την εισαγγελία της Κορυτσάς.

Ἂρθρα & Σκέψεις- Γιῶργος Ἐχέδωρος