'Ντνέβνικ': «Η Σερβία να ευαισθητοποιηθεί με το Σάντζακ»

Δεκέμβριος 31, 2010.

Νόβι Σάντ.(Σερβία)

Το μέλος της προεδρίας της Βοσνίας/Ερζεγοβίνης, Μπακίρ Ιζετμπέγκοβιτς (Bakir Izetbegović), δήλωσε σήμερα, ότι οι Βόσνιοι της χώρας αυτής δεν πρόκειται να υποστηρίξουν καμία ‘πολιτική περιπέτεια’ στο Σάντζακ, αλλά θα υποστηρίξουν την προσδοκία για ισότητα μεταξύ των Βοσνίων του Σάντζακ και της Σερβίας.

‘Όσον αφορά το Σάντζακ, η Σερβία πρέπει να δείξει μεγαλύτερη ευαισθησία στους πολίτες της, να τους βοηθήσει, έτσι ώστε, να παρέχεται σε αυτούς κοινωνική ισότητα», δήλωσε ο Ιζετμπέκοβιτς σε δημοσίευμα της πρωτοχρονιάτικης έκδοσης της εφημερίδας του Νόβι Σάντ, ‘Ντνέβνικ’.

Ο Ιζετμπέκοβιτς δήλωσε ότι το Νόβι Σαντ έχει πληθυσμό 100.000 κατοίκους, εκ των οποίων το 80 τοις εκατό είναι Βόσνιοι, αλλά όταν εξετάζει κανείς τα συγκρίσιμα στοιχεία με ποσοστά συμμετοχής τους στις αστυνομικές και δικαστικές υπηρεσίες αντιλαμβάνεται την ανισότητα τους σε σχέση με του Σέρβους κατοίκους.

Ο προαναφερόμενος δήλωσε επιπρόσθετα ότι η Βοσνία/Ερζεγοβίνη έχει καλές προοπτικές, αφού οι πολιτικοί ηγέτες της, ανεξάρτητα από τις τρέχουσες τριβές και αντιθέσεις που παρουσιάζουν, έχουν τελικά συμφωνήσει στην κοινή πορεία της χώρας που είναι και το συμφέρον όλων των πολιτών.

--

Τίτλος άρθρου: «Srbija treba da ima više sluha za Sandžak»

Δημοσίευση: Beta, 31.12.2010,

Βαλκανικό Περισκόπιιο - Ἂρθρα & Σκέψεις- Γιῶργος Ἐχέδωρος