Κοσσυφοπέδιο- Θάτσι: «Ο εισηγητής του Συμβουλίου της Ευρώπης ήταν πάντοτε αντι-αλβανός»…

Δεκέμβριος 25, 2010.

Πρίστινα.

Ο μέχρι πρόσφατα πρωθυπουργός, Χασίμ Θάτσι, ανακοίνωσε ότι σύντομα θα ανακοινώσει τα ονόματα των Αλβανών που έχουν βοηθήσει τον Εισηγητή του Συμβουλίου της Ευρώπης, Dick Marty, να ετοιμάσει την έκθεση με την οποία τον κατηγορεί για εμπορία ανθρωπίνων οργάνων.

Ο Θάτσι σε συνέντευξή Τύπου στην Πρίστινα είπε ότι πολλά από τα στοιχεία βρίσκονται στο ‘κόκκινο’.

«Υπάρχουν μάρτυρες και στοιχεία που αποδεικνύουν τον τρόπο με τον οποίο εκπονήθηκε η έκθεση», δήλωσε ο Θάτσι στην τηλεόραση ‘Κλαν’ αναφερόμενος σε δημοσιεύματα εφημερίδων.

Ο Θάτσι ανέφερε, ακόμη, ότι η υποβολή της έκθεσης έχει προκαλέσει σοβαρή βλάβη στην εικόνα του Κοσσυφοπεδίου και η οποία ανακοινώθηκε πριν από τις εκλογές της 12ης Δεκεμβρίου.
«Πολλοί άνθρωποι που συμμετείχαν στην εγκληματική έκθεση του Dick Marty, βρίσκονται στο κόκκινο και η αναφορά αυτή είναι εναντίον των Αλβανών και η δικαιοσύνη θα αποδείξει την αλήθεια», δήλωσε ο Θάτσι.

Πρόσθεσε ακόμη , ότι «ο Marty ήταν πάντοτε αντι-αλβανός και ότι μέχρι σήμερα τόσο το ICTY (Το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο για την πρώην Γιουγκοσλαβία), όσο η UNIMIK και η EULEX στις έρευνες που διεξήγαγαν σχετικά με τους ισχυρισμούς του, δεν βρήκαν τίποτε».

Ο Θάτσι δήλωσε ακόμη ότι στην έκθεση του 2004, όταν συναντήθηκε με τους ευρωπαίους ερευνητές στο δικαστήριο της Χάγης, δεν τον ρώτησαν κάτι σχετικό με το εμπόριο ανθρωπίνων οργάνων.

--

Τίτλος : «Tači će objaviti spisak Albanaca koji su pomagali Martiju»

Δημοσίευση: Beta, 25.12.2010.Ἂρθρα & Σκέψεις- Γιῶργος Ἐχέδωρος