Γκρουέφσκι: «Κάνουμε ενέργειες για να ξεπεράσουμε τον αποκλεισμό της Ελλάδας»


Δεκέμβριος 6, 2010



Ο πρωθυπουργός της Βαρντάρσκας, στη διάρκεια της σημερινής επίσκεψής του στο Κότσανι, απάντησε σε ερώτηση δημοσιογράφου που αναφέρονταν στις ενέργειες της κυβέρνησής του για την ένταξη της χώρας στην ΕΕ.

«Η Κυβέρνηση, το υπουργείο Εξωτερικών και ο πρόεδρος – δήλωσε ο σκοπιανός πρωθυπουργός- έχουν συνεχώς εντατική επικοινωνία με πολλές χώρες της Ευρώπης αλλά και πέραν αυτής, σε μια προσπάθεια επίτευξης το συντομότερο δυνατόν μεγαλύτερης υποστήριξης για την επίλυση του πιο ακανθώδους προβλήματος που αντιμετωπίζει η χώρα στο εξωτερικό, με τον αποκλεισμό της από την Ελλάδα.

Έχουμε κάνει μεγάλες προσπάθειες. Επικοινωνήσαμε με την Αθήνα, ώστε να ξεπεραστεί το ζήτημα αυτό και να βρούμε μια λύση που θα ξεμπλοκάρει τις διαδικασίες και θα ομαλοποιήσει τις πολιτικές σχέσεις των δύο χωρών», δήλωσε ο Γκρουέφσκι.

Τόνισε, μάλιστα, στα πλαίσια αυτά, εστάλη επιστολή από τον υπουργό Εξωτερικών, Αντόνιο Μιλοσόσκι, με την οποία έγινε ακόμη μια προσπάθεια για να αποκτήσει η χώρα την υποστήριξη ένταξής της, στην ΕΕ.


«Αλλά οι πιο σημαντικές ενέργειες είναι η τακτική επικοινωνία, οι συναντήσεις και οι επαφές καθώς και κάθε άλλος τρόπος που θα βοηθούσε, ώστε να απεικονιστεί η αληθινή κατάσταση. Μεταξύ των άλλων ενεργειών είναι και η δημόσια έκκληση του Μιλοσόσκι προς τον Μάθιου Νίμιτς, για πρόταση λύσης το συντομότερο δυνατό. Στη συνομιλία μου εξάλλου με τον Μπαν Κι-Μουν, πρότεινα το ίδιο πράγμα και έτσι ελπίζω ότι θα συμβάλλει και ο ίδιος, στο άμεσο μέλλον στην επίλυση του προβλήματος με την Ελλάδα», είπε ο Γκρουέφσκι.





Ἂρθρα & Σκέψεις- Γιῶργος Ἐχέδωρος