Ο Μπερίσα επισκέφθηκε τους επικεφαλής χριστιανικών εκκλησιών




Δεκέμβριος 27, 2010.

Τίρανα.

Με την ευκαιρία των εορτών των Χριστουγέννων ο πρωθυπουργός, Σαλί Μπερίσα, συνοδευόμενος με τη σύζυγό του, Λίρι Μπερίσα, επισκέφθηκε χθες την Ορθόδοξη Αυτοκέφαλη Εκκλησία της Αλβανίας, τον καθεδρικό Ναό του Αγίου Παύλου καθώς και την Ευαγγελική (προτεσταντική) Εκκλησία των Τιράνων.

Στο χαιρετισμό του προς τους Ορθόδοξους, Καθολικούς , Ευγγελιστές χριστιανούς αλλά και προς όλους τους Αλβανούς, ο Μπερίσα, εξέφρασε τη χαρά του να μοιραστεί μαζί τους την όμορφη αυτή γιορτή στην ιστορία της ανθρωπότητας, τη γέννηση του Χριστού.

Ο πρωθυπουργός συνεχάρη του Ορθόδοξους πιστούς κατά την επίσκεψή του στην Ορθόδοξη Αυτοκέφαλη Εκκλησία, όπου έγινε δεκτός από τον αρχιεπίσκοπο Αναστάσιο Γιαννουλάτο, ο οποίος εξήρε την εμπιστοσύνη του αλβανικού έθνους στην χριστιανική παρουσία τονίζοντας ότι κάθε χρόνο οι εορταστικές αυτές μέρες έχουν μεγαλύτερη απήχηση στον αλβανικό λαό.

Ο Μπερίσα, εξάλλου, τόνισε ότι κάθε χρόνο οι Αλβανοί είναι αισιόδοξοι για το επόμενο έτος, καθώς φέτος ο χρόνος τους έφερε την απελευθέρωση της βίζας για τις χώρες της ευρωπαϊκής ένωσης.

«Η πίστη στο Θεό, σημαίνει πίστη στο μέλλον, έτσι οι Αλβανοί κάθε χρόνο γιορτάζουν ολοένα και καλύτερα Χριστούγεννα. Πέρσι γιορτάσαμε τα Χριστούγεννα ως μέλος του ΝΑΤΟ και φέτος γιορτάζουμε τα Χριστούγεννα ως πολίτες που μπορούμε να διακινηθούμε ελεύθερα προς όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Είμαι αισιόδοξος ότι και τα επόμενα Χριστούγεννα κάτι καλό μας επιφυλάσσουν», είπε ο πρωθυπουργός της Αλβανίας.

--

Τίτλος: "Shqiptarët festojnë Krishtlindjet pa viza në BE"

(Οι Αλβανοί γιορτάζουν τα Χριστούγεννα χωρίς βίζα για ΕΕ)

Δημοσίευση: Botasot, 27.12.2010



Ἂρθρα & Σκέψεις- Γιῶργος Ἐχέδωρος