Σκόπια: Διαμαρτυρία καπνοπαραγωγών για τιμές καπνού

Ιανουάριος 1, 2011.
Σκόπια.


Πάνω από χίλιοι καπνοπαραγωγοί διαδήλωσαν, χθες, μπροστά από το σκοπιανό Κοινοβούλιο που ενέκρινε την τελική τιμή του καπνού, στην οποία όμως κανένας έμπορος δεν συμμορφώνεται.

Στη διαμαρτυρία τους συμμετείχαν και παραγωγοί γαλακτοκομικών προϊόντων για να εκφράσουν και αυτοί τη δυσαρέσκειά τους για την κατάσταση στην γεωργία.

Στη διάρκεια της τεταμένης ατμόσφαιρας οι διαμαρτυρόμενοι προσπάθησαν αρκετές φορές να πηδήξουν τον προστατευτικό φράχτη που είχε τοποθετηθεί μπροστά από το Κοινοβούλιο απειλώντας ότι θα κάψουν την παραγωγή τους αν δεν βρεθεί ικανοποιητική τιμή για τα προϊόντα τους.

Οι καπνοπαραγωγοί ήρθαν στα Σκόπια από την περιφέρεια, κυρίως από τις πόλεις Μπίτολα, Στρώμνιτσα, Ράντοβις κ.α.

«Ο διάλογος πρέπει να συνεχιστεί. Δική μας ευθύνη είναι η εφαρμογή των νόμων, αλλά είμαστε πάντα εδώ να βοηθήσουμε τις συνομιλίες μεταξύ των δύο πλευρών, αυτό κάνουμε και τώρα» δήλωσε ο αναπληρωτής Υπουργός Γεωργίας, Περίκα Ιβανόβσκι.

Πρόσθεσε, ακόμη, ότι μετά από τη συμφωνία που θα πραγματοποιήσουν οι καπνοπαραγωγοί με τους εμπόρους, για την τελική τιμή, οι αγρότες θα λάβουν πλήρη επιδότηση που αντιστοιχεί στα 60 δηνάρια το χιλιόγραμμο, έπειτα, βέβαια, από διοικητικούς ελέγχους που θα πραγματοποιήσουν συνεργεία του Υπουργείου Γεωργίας.

- -

Τίτλος άρθρου: «Собранието заличи на монопол»

Δημοσίευση: Дневник, 1.1.2011.



Βαλκανικό Περισκόπιο - Ἂρθρα & Σκέψεις- Γιῶργος Ἐχέδωρος