Αντιπολίτευση Σκοπίων: Μποϊκοτάζ στο δικτατορικό καθεστώς Γκρούεφσκι…

Ο αρχηγός του σοσιαλιστικού συνασπισμού - SDSM, Μπράνκο Τσερβένοφσκι, ανακοινώνει την αποχώρησή του  από το Σκοπιανό Κοινοβούλιο, καταγγέλοντας την κυβέρνηση Γκρούεφσκι ως Δικτατορικό Καθεστώς.
Ιανουάριος 28, 2011.

Ο συνασπισμός της Σοσιαλιστικής Αντιπολίτευσης στην πΓΔΜ δεν θα συμμετέχει πλέον στις εργασίες της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης, σύμφωνα με ανακοίνωση του αρχηγού του σοσιαλιστικού κόμματος Μπράνκο Τσερβένκοφσκι.

«Εμείς δεν πρόκειται να δώσουμε τη συγκατάθεσή μας σε ένα δικτατορικό καθεστώς. Από σήμερα το Σοσιαλιστικό Κόμμα δεν θα συμμετάσχει στις εργασίες της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης της πΓΔΜ», ανέφερε ο Μπράνκο Τσερβένκοφσκι.

Πρόσθεσε ακόμη ότι το μποϊκοτάζ της αντιπολίτευσης είναι ένα μέτρο αντίστασης στην διακυβέρνηση Γκρούεφσκι η οποία οδήγησε τη χώρα στον οικονομικό όλεθρο, στην κοινωνική δυστυχία, στον μαρασμό και στη διαίρεση του λαού.

Ο Τσερβένκοφσκι τόνισε ότι ποτέ δεν υποστήριζε τη λογική του μποϊκοτάζ των θεσμών, αλλά κατέφυγε σε αυτήν τη απόφαση, «αφού η πΓΔΜ δεν αποτελεί , πια, ένα δημοκρατικό κράτος».

Στην αποχώρησή του από το Κοινοβούλιο τον ακολούθησαν και τα κόμματα του συνασπισμού της αντιπολίτευσης, NSDP και LP.

--

Τίτλος άρθρου: «СДСМ го напушта Собранието»

Δημοσίευση: Kurir, 28.1.2011.- 14:56

Βαλκανικό Περισκόπιο - Ἂρθρα & Σκέψεις- Γιῶργος Ἐχέδωρος