Ράμα προς Δύση: Μην στηρίζετε το καθεστώς Μπερίσα


Ιανουάριος 28, 2011.

Ο πρόεδρος του Σοσιαλιστικού Κόμματος, Έντι Ράμα, ζήτησε από τους εταίρους να επανεξετάσουν τις σχέσεις τους με το ‘κυβερνητικό καθεστώς’ της Αλβανίας, όπως αποκάλεσε την αλβανική κυβέρνηση.

Δήλωσε ακόμη ότι με την διαμαρτυρία-διαδήλωση της σημερινής ημέρας εστάλη ένα σαφές μήνυμα από την αντιπολίτευση προς την κυβέρνηση και την διεθνή κοινότητα για τη βία που προκλήθηκε στις 21 Ιανουαρίου 2011. Πρόσθεσε ακόμη ότι οι διαμαρτυρίες της αντιπολίτευσης θα συνεχιστούν, ενώ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να επιστρέψει στο διάλογο για την εξεύρεση λύσης.

«Αυτό που είδατε σήμερα είναι η Αλβανία των απλών ανθρώπων, στους οποίους δεν επιτρέπεται να αναπνεύσουν ελεύθερα μέσα από τη διαφθορά και την απειλή των όπλων. Η σημερινή διαδήλωση δεν αποτελεί μια μέθοδο για διεκδίκηση της εξουσίας. αλλά μια καταγγελία για την κλοπή των ψήφων ενός λαού και στην επιλογή του να επιλέξει ελεύθερα την κυβέρνησή του»

Ο Ράμα αποκάλεσε την κυβέρνηση Μπερίσα ως ‘φασιστικό καθεστώς’ που σκοτώνει άοπλους ανθρώπους με το άλλοθι του πραξικοπήματος και κάλεσε τις ΗΠΑ και την ΕΕ να μην συνηγορούν σε μια κυβέρνηση που προβαίνει σε τέτοιες αυταρχικές πολιτικές.

--

Τίτλος: «Rama apel Perëndimit: Mos mbështesni regjimin e Berishës»

Δημοσίευση: TopChannel, 28.1.2011

Βαλκανικό Περισκόπιο - Ἂρθρα & Σκέψεις- Γιῶργος Ἐχέδωρος