Αλβανία: Επέστρεψε στρατιωτική αποστολή από Αφγανιστάν

Ιανουάριος 28, 2011.

Αεροπορική Βάση «Μαρία Τερέζα».- Βίντεο

224 στρατιώτες του τάγματος ορεινών καταδρομών επέστρεψαν σήμερα από την αποστολή τους στην πόλη Χεράτ του Αφγανιστάν, όπου υπηρέτησαν στα πλαίσια των δυνάμεων ISAF.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του γραφείου τύπου των αλβανικών ενόπλων δυνάμεων οι στρατιώτες εκτέλεσαν με επιτυχία τα καθήκοντα που τους ανατέθηκαν, όπως ήταν η διατήρηση δεδομένων, η διασφάλιση του προσωπικού της αποστολής ISAF, συνοδεία VIP και οι παρεμβάσεις τους στις ειδικές μονάδες βάσης της ειρηνευτικής αποστολής.

Ο διοικητής του αλβανικού σώματος, του 7ου τάγματος των ορεινών καταδρομών, Πάολο Παλούκου δήλωσε στην άφιξή του στο στρατιωτικό αεροδρόμιο:

"Είμαστε πολύ ευτυχείς που επιστρέψαμε στην πατρίδα μας μετά από παραμονή έξι μηνών, στην Χεράτ του Αφγανιστάν. Ήταν μια σημαντική και δύσκολη αποστολή, αφού ήταν η πρώτη μας αποστολή σε ένα περιβάλλον το οποίο δεν γνωρίζαμε. Χάριν όμως της προετοιμασίας μας κατορθώσαμε να φέρουμε σε πέρας όλα τα καθήκοντα που μας ανατέθηκαν».

Τους στρατιώτες υποδέχθηκε η ηγεσία του αλβανικού Υπουργείου Άμυνας, ο υπουργός Άρμπεν Ιμάμης, ο αρχηγός του Γ.Ε. ταξίαρχος Σάντερ Λέσι, Διοικητές μονάδων, ανώτερα στελέχη του Υπουργείου Άμυνας καθώς και οικογένειες και συγγενείς των μελών της στρατιωτική αποστολής.





Βαλκανικό Περισκόπιο - Ἂρθρα & Σκέψεις- Γιῶργος Ἐχέδωρος