Κυριακή 9 Ιανουαρίου 2011

FRONTEX: «Η Ελλάδα δεν μπορεί μόνη της να συγκρατήσει τους λαθρομετανάστες»

Ιανουάριος 9, 2011. (Sitel)

Η Ελλάδα μόνη της δεν μπορεί να ασχοληθεί με τους λαθρομετανάστες που εισέρχονται στη χώρα μέσω των συνόρων της με την Τουρκία, αναφέρει η έκθεση της Υπηρεσίας Εξωτερικών Συνόρων της Ευρωπαϊκής Ένωσης (FRONTEX).

Ο αριθμός των μεταναστών, όπως τονίζει το έγγραφο, είναι πολύ μεγαλύτερος από τον αναμενόμενο, με αποτέλεσμα οι ελληνικές αρχές να μην μπορούν να αντιμετωπίσουν μόνοι τους το πρόβλημα αυτό. Επισημαίνεται ακόμη ότι κατά μήκος των χερσαίων συνόρων της Ελλάδας με την Τουρκία υπάρχουν περιοχές που δεν μπορούν να ελεγχθούν με αποτέλεσμα την παράνομη είσοδο των μεταναστών.

Τελευταία, μάλιστα, εκτός από την αύξηση του αριθμού των Αφγανών μεταναστών έχει παρατηρηθεί μεγάλη είσοδος Αλγερινών.

Ο FRONTEX αναφέρει ότι οι μετανάστες από την Αλγερία φθάνουν αεροπορικώς στην Κωνσταντινούπολη, ερχόμενοι από τη βόρεια Αφρική, και στη συνέχεια διασχίζουν την περιοχή του Έβρου για να φθάσουν στην Ελλάδα και στις άλλες χώρες της ευρωπαϊκής ένωσης.

Σύμφωνα με την έκθεση στο εννεάμηνο Ιανουαρίου-Σεπτεμβρίου 2010 σημειώθηκε ο αριθμός ρεκόρ των 31.000 παράνομων μεταναστών που εισήλθαν στην Ελλάδα μέσω των χερσαίων συνόρων με την Τουρκία, κατά μήκος των οποίων η κυβέρνησης της Αθήνας σχεδιάζει να χτίσει ένα τείχος 12,5 χιλιομέτρων πλησίον της πόλης της Ορεστιάδας.

Από την περιοχή αυτή κάθε μέρα περνούν 350 λαθρομετανάστες, σημειώνει χαρακτηριστικά η έκθεση.

--

Τίτλος: «ФРОНТЕКС: Грција не може сама да се справи со нелегалните имигранти»
Δημοσίευση: Sitel, 09.01.2011 - 17:30

Βαλκανικό Περισκόπιο - Ἂρθρα & Σκέψεις- Γιῶργος Ἐχέδωρος