Αίγυπτος: O γιος του Μουμπάρακ εγκατέλειψε τη χώρα με χρήματα και χρυσό

Ιανουάριος 27, 2011.

Ο 46χρονος Γκαμάλ Μουμπάρακ, γιος του προέδρου της Αιγύπτου, Χόσνι Μουμπάρακ, ο οποίος σύμφωνα με προσδοκίες πολλών θα διαδέχονταν τον πατέρα του στην εξουσία, έχει εγκαταλείψει την Αίγυπτο, χθες, με τη σύζυγό του και την κόρη του με ιδιωτικό τζετ με κατεύθυνση στο Λονδίνο.

Η πληροφορία αυτή προέρχεται από το ITAR TASS, το οποίο επικαλείται το αμερικανικό κανάλι CNN-TV, που αναφέρει σχετικό δημοσίευμα της εφημερίδας Αχμπάρ αλ Αράμπ.

Σύμφωνα με την πηγή αυτή φορτώθηκαν στο αεροσκάφος 97 τεράστιες βαλίτσες και 36 κιβώτια τα οποία εισήχθησαν απευθείας στον αποθηκευτικό χώρο του αεροπλάνου, παρακάμπτοντας τον τελωνειακό έλεγχο.

Ωστόσο, αιγυπτιακές πληροφορίες αναφέρουν ότι η διαχείριση του διεθνούς αεροδρομίου στο Κάιρο, σήμανε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, την περασμένη Παρασκευή όταν έγινε προσπάθεια για παράνομη εξαγωγή από τη χώρα 59 ράβδων χρυσού και έναν μεγάλο ποσό σε ξένο νόμισμα.

Το φορτίο ανακαλύφθηκε στη διάρκεια της επανεξέτασης των αποσκευών σε ένα αεροπλάνο που πετούσε για Άμστερνταμ.

Δεν αναφέρθηκε, εντούτοις, ποιος προσπάθησε να εξάγει από τη χώρα τόσα τιμαλφή αξίας δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Ο διαδηλωτής εξάλλου που τραυματίστηκε χθες σε συγκρούσεις με την αστυνομία στο Σουέζ, πέθανε από τις πληγές του, ανέφερε το Γαλλικό Πρακτορείο. Έτσι τα θύματα των διαδηλώσεων έγιναν τέσσερα με τον θανόντα αστυνομικό που χτυπήθηκε από τους διαδηλωτές.

--

Τίτλος: «Синът на Мубарак бил напуснал тайно Египет със семейните пари и злато»
Δημοσίευση: Mediapool. Bg, 27.1.2011.



Βαλκανικό Περισκόπιο - Ἂρθρα & Σκέψεις- Γιῶργος Ἐχέδωρος