Κορυτσά: Η σλαβική μειονότητα εναντίον του Έλληνα Προξένου


Φεβρουάριος 11, 2011.

Οι δηλώσεις του Έλληνα προξένου της Κορυτσάς προκάλεσαν την αντίδραση της Σλαβικής μειονότητας της Αλβανίας.
«Θεωρούμε ότι είναι απαράδεκτο το γεγονός ότι προσπάθησε να διαχωρίσει τις μειονότητες δημιουργώντας  διπλωματικό επεισόδιο», δήλωσε ο πρόεδρος του Συλλόγου των Σλάβων (σ.σ. που αυτοαποκαλούνται «Μακεδόνες» της Αλβανίας).


Ο Βασίλ Στεργιόφσκι είπε, ακόμη,  ότι  ο Έλληνας πρόξενος δεν πρέπει να παρεμβαίνει και να εγείρει ζητήματα  εθνικά σε ένα ανεξάρτητο κράτος όπως είναι η Αλβανία, και ακόμη πιο παράλογη είναι η στάση της Ελλάδας, η οποία συνεχίζει να προσποιείται σε έναν βαθμό, την εδαφική-επεκτατική πολιτική της.
«Οι δηλώσεις του Έλληνα Προξένου είναι απαράδεκτες και επιζήμιες για τις εθνοτικές κοινότητες που ζουν στην Αλβανία. Χαρακτηρίζουμε  την παρέμβαση αυτή, στις εσωτερικές υποθέσεις της Αλβανίας, ως απαράδεκτη.
» Απαράδεκτη, επίσης, είναι η Ελλάδα που στον 21ο αιώνα, εξακολουθεί να έχει εδαφικές αξιώσεις. Ο Πρόξενοςείχε δημιουργήσει παλαιότερα , πάλι,  θέμα με τις εκταφές που έγιναν στην Μπομποστίτσα», είπε ο Βασίλ Στεργιόφσκι.
Η σλαβική μειονότητα επεσήμανε, ακόμη, ότι γίνεται προσπάθεια από τον Έλληνα πρόξενο να διαχωριστεί η ελληνική μειονότητα από τις υπόλοιπες μειονότητες που υπάρχουν στην Αλβανία.

--
Τίτλος: «Korçë: Minoriteti maqedonas kundër konsullit grek»
Δημοσίευση: Botasot, 10.2.2011.