Συνεργασία Σκοπίων- Βουκουρεστίου


Φεβρουάριος 23, 2011.
Ο υπουργός Εξωτερικών της πΓΔΜ, Αντόνιο Μιλόσοσκι, πραγματοποιεί επίσκεψη εργασίας, σήμερα, στο Βουκουρέστι, έπειτα από πρόσκληση του ομολόγου του, Τεοντόρ Μπακόνσκι.
Σύμφωνα με το δελτίο τύπου, οι δύο υπουργοί αναμένεται να συζητήσουν τις διμερείς πολιτικές σχέσεις και τις ευκαιρίες που δίνονται για οικονομική συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών.
Στο ‘πακέτο’  των συζητήσεων θα εξετασθεί η δυνατότητα συνεργασίας και σε τομείς όπως ο πολιτισμός, η εκπαίδευση, ο τουρισμός καθώς και η ανάπτυξη της διακοινοβουλευτική συνεργασίας.
Αναμένεται, ακόμη, τα δύο μέρη να υπογράψουν μνημόνιο συμφωνίας και


 συνεργασίας για την ευρωπαϊκή και Ευρω-ατλαντική ολοκλήρωση, το οποίο μνημόνιο θα αφορά την συνεργασία των δύο υπουργείων και συγκεκριμένα μεταξύ του ρουμανικού  Ινστιτούτου Διπλωματικής Συνεργασίας και της Διεύθυνσης Διπλωματικού Πρωτοκόλλου της πΓΔΜ.

Αλλαγή Πρέσβεων της ΕΕ

Ο πρεσβευτής της Ευρωπαϊκής Ένωσης στα Σκόπια, Έρβαν Φουερέ θα πραγματοποιήσει, σήμερα, αποχαιρετιστήρια επίσκεψη, στον πρόεδρο της πΓΔΜ, Γκεόργκι Ιβάνοφ.
Ο πρέσβης της διπλωματικής αποστολής της Ευρωπαϊκής Ένωσης στα Σκόπια, θα αναχωρήσει την 1η Μαρτίου 2011.
Διάδοχός του είναι ο Peter Sorensen, Δανός διπλωμάτης, ο οποίος θεωρείται ότι είναι πολύ καλός γνώστης των πολιτικών πραγμάτων της περιοχής.
--

Τίτλος : «Министерот Милошоски во работна посета на Букурешт»

Δημοσίευση: Sitel, 22/23. 2.2011.