Εβραϊκή Κοινότητα Σκοπίων: ‘Να αποσύρει ο Ιβάνοφ το βιβλίο του’…


Φεβρουάριος 15, 2011.
Με τον τίτλο ‘Σκανδαλώδης ορισμός του αντισημιτισμού’ το δημοσιογραφικό τμήμα του διωκόμενου σκοπιανού καναλιού Α1,  αναφέρεται στην προτροπή της Εβραϊκής Κοινότητας των Σκοπίων, να αποσύρει ένα βιβλίο του ο πρόεδρος της χώρας, Γκεόργκι Ιβάνοφ, στο οποίο έδωσε ‘ορισμό’ του Αντισημιτισμού.
Τα παραπάνω αναφέρονται σε σχετικό δημοσίευμα  του περιοδικού ‘Σπίτς’/ „Шпиц“: «Πρόεδρε, πόσο χρειάζεται να μισούμε τους Εβραίους;»


Ο Γκεόργκι Ιβάνοφ, όντας καθηγητής πριν γίνει πρόεδρος της χώρας, σε κοινό συγγραφικό  έργο, τότε, με τον συνάδελφό του Σκάριχ, καθόρισαν ότι ο όρος αντισημιτισμός  χρησιμοποιείται από τους πολιτικούς του κόσμου ως ιδεολογική τοποθέτηση προς τους Εβραίους.
Στο  βιβλίο του- από δόθηκε το έναυσμα και αφορμή για συζήτηση περί του αντισημιτισμού- είχε γράψει ότι :
 «Αντισημίτης είναι ένα άτομο το οποίο μισεί τους Εβραίους περισσότερο από όσο πρέπει».
Όταν αυτό ανακοινώθηκε στον Τύπο, το βιβλίο του ‘έσπασε τα ταμεία’.
Η εβραϊκή κοινότητα, σήμερα, αποφάσισε να μην αφήσει έτσι τις απόψεις του Ιβάνοφ και του Σκαρίχ για τον αντισημιτισμό και προέτρεψε τον πρόεδρο των Σκοπίων να αποσύρει το βιβλίο του, ή τουλάχιστον, αν αυτό δεν είναι εφικτό να ενσωματώσει σε αυτό συμπληρωματικές πληροφορίες.
Θα πρέπει όμως πρώτα ο Ιβάνοφ να εξηγήσει τις απόψεις του γιατί θεωρείται απίθανο να έχει γίνει ακούσιο λάθος στα γραφόμενά του.
«Στη σελίδα 143 του βιβλίου, ( τίτλος: „Политички теории - антика“ ‘Πολιτικές Θεωρίες-αρχαιότητα) των Γκερόργκι Ιβάνοφ και Σβετομίρ Σκαρίχ, αναφέρεται στο Γολγοθά των Εβραίων στη διάρκεια του Β’ Παγκόσμιου Πολέμου και στο Ολοκαύτωμα, όπου σημειώνεται ότι ‘αντισημίτης είναι ένα άτομο το οποίο μισεί τους Εβραίους περισσότερο από όσο χρειάζεται’.
Το σχόλιο αυτό έχει μεταφερθεί, αυτές τις ημέρες στο διαδίκτυο, το οποίο ως φαίνεται έχει προφανούς στόχους και σκοπούς.
--

Τίτλος: «Скандалозна дефиниција за антисемитизмот»

Δημοσίευση: Α1, 15.2.2011.