Κοζάνη: “Βαλτοί” οι Σκοπιανοί μουσικάντηδες

Φεβρουάριος 15, 2011.

Η ελληνική διπλωματική αντιπροσωπεία στα Σκόπια, αμφισβήτησε τους ισχυρισμούς των μελών της ορχήστρας ‘Νέα Ταλέντα’, που πριν από δύο ημέρες, ισχυρίστηκαν προς τα σκοπιανά μέσα μαζικής ενημέρωσης,  ότι δέχθηκαν επίθεση και βασανίστηκαν από την Ελληνική Αστυνομία.
Σύμφωνα με δήλωση του Γραφείου Συνδέσμου της Ελλάδας στα Σκόπια,  δεν υπήρξε καμία επίθεση, αλλά ήταν ένας έλεγχος ρουτίνας.
«Το απόγευμα της 12ης Φεβρουαρίου η αστυνομία της Κοζάνης, έκανε έλεγχο ρουτίνας σε οκτώ Σκοπιανούς πολίτες, σε ανοικτό χώρο της πόλης.  Η αστυνομία διενήργησε έλεγχο βάσει των τακτικών  που καθορίζονται από το νόμο αλλά και από τους κανόνες που διέπουν  την ελληνική αστυνομία», ανέφερε η δήλωση.


Αντιθέτως οι μουσικάντηδες (σ.σ. μουσικοί πεζοδρομίου)   από την πόλη  Στιπ,  ισχυρίστηκαν ότι επί 20 λεπτά υποβλήθηκαν σε έλεγχο και σε προσβολές από το ένστολο προσωπικό.
Στο όχημα τύπου βαν που είχαν, ισχυρίστηκαν ότι είχανε γράψει τη λέξη ‘ΜαλαΚία’ (σ.σ. επεξηγηματικό του σκοπιανού σήματος ‘ΜΚ’).

Το παραπάνω δημοσίευμα του σκοπιανού καναλιού 5, αναπαρήγαγε, σήμερα,  και το βουλγαρικό πρακτορείο ειδήσεων ‘Φόκους’, το οποίο λιτά αναφέρει τη δήλωση του Γραφείο Συνδέσμου  της Ελλάδας στα Σκόπια.

Σημείωση:

 Όλων των ανωτέρω προηγήθηκαν οι διευκρινήσεις των ανδρών της Ελληνικής Αστυνομίας, που έλαβαν μέρος στο περιστατικό αυτό και έκπληκτοι είδαν έναν έλεγχο ρουτίνας να διογκώνεται άνευ λόγου (αλλά με σκοπιμότητα) από τα σκοπιανά μέσα ενημέρωσης.

(Δες σχετικά σχόλια στην ανάρτηση : Κοζάνη: Επιτέθηκαν σε Σκοπιανούς μουσικούς

--

Канал 5 Телевизија: Грчката амбасада демантира дека македонски музичари биле малтретирани во Грција
Δημοσίευση: 15.2.2011.
Βαλκανικό Περισκόπιο - Ἂρθρα & Σκέψεις- Γιῶργος  Ἐχέδωρος