Σερβία: Συνελήφθησαν απόστρατοι μηχανικοί



Μάρτιος 11, 2011.


Το σχετικό δημοσίευμα της εφημερίδας

Απόστρατοι του σερβικού στρατού οι οποίοι επεδίωξαν να μεταβούν στο Σουδάν για να επισκευάσουν οπλικά συστήματα, τα οποία βρίσκονται στα πεδία των μαχών, συνελήφθησαν στο αεροδρόμιο του Βελιγραδίου.
Πρόκειται για έξι απόστρατους μηχανικούς ηλικίας από 53 έως και 73 ετών, οι οποίοι αποδέχθηκαν πρόταση για εργασία επισκευής πολεμικού υλικού στο Σουδάν, έναντι αμοιβής 1.500 ευρώ μηνιαία.



Οι συνταξιούχοι μηχανικοί,  ‘καταδόθηκαν’ στις αρχές για την πρόθεσή τους αυτή, η οποία είναι αντίθετη με τις κυρώσεις της διεθνούς κοινότητας προς την χώρα αυτήν.
Συνελήφθησαν, χθες,  στο αεροδρόμιο του Βελιγραδίου, ευρισκόμενοι σε αναμονή αναχώρησης για την Κωνσταντινούπολη, με τελικό προορισμό το Χαρτούμ.
«Στις αποσκευές τους προσπάθησαν να περάσουν λαθραία φωτογραφικές μηχανές  και εργαλεία όπως: βολτόμετρα, ειδικά θερμόμετρα, μανόμετρα, εργαλεία συγκόλλησης και άλλα σχετικά τα οποία βοηθούν στην επισκευή οπλικών συστημάτων. Σε  μια αποσκευή, μάλιστα, βρέθηκε και εγχειρίδιο  σχετικού οπλικού συστήματος», αναφέρει το δημοσίευμα.
Υπενθυμίζεται ότι στο τέλος Φεβρουαρίου, συνελήφθη από την σερβική αστυνομία ο  50χρονος γιατρός Sead.F.,  από το Σουδάν, ο οποίος είχε μια εταιρεία στη Σερβία και η οποία συνδέεται με την υπόθεση αυτή.
Οι συγγενείς των συλληφθέντων ισχυρίζονται ότι δεν είναι πολεμιστές αλλά, απλά, εργάζονται σε ένα εργαστήριο του Σουδάν.


--
Τίτλος: «Српски пензионери тргнале за Судан да поправаат оружје!»
Δημοσίευση: Вечер Прес, 11.3.2011.