Βρυξέλλες: Άκαρπη η συνάντηση Παπανδρέου- Γκρούεφσκι

Ως συνάντηση 'αύξησης εμπιστοσύνης' χαρακτηρίστηκε η σημερινή συζήτηση
στις Βρυξέλλες μεταξύ των πρωθυπουργών Ελλάδας- πΓΔΜ


Μάρτιος 24, 2011.
Ο Έλληνας πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου και ο ομόλογός του της πΓΔΜ, Νίκολα Γκρούεφσκι, πραγματοποίησαν σήμερα το απόγευμα την ένατη κατά σειρά συνάντησή τους.

Η σύντομη συζήτηση που είχαν στην έδρα του Συμβουλίου της Ευρώπης, δεν έφερε καρπούς, όσον αφορά τη διαφωνία του ονόματος, αλλά τα δύο μέρη εξέφρασαν την προθυμία να συνεχιστεί ο διάλογος μεταξύ των δύο χωρών.


Οι δύο πρωθυπουργοί απέφυγαν να προβούν σε δηλώσεις στα μέσα ενημέρωσης. Ο υπουργός Εξωτερικών της πΓΔΜ, Αντόνιο Μιλόσοσκι, δήλωσε ότι η συνάντηση ήταν εποικοδομητική, τόσο στην αύξηση της εμπιστοσύνης των δύο πλευρών όσο και στην θέληση για εξεύρεση κοινής αποδεκτής λύσης.

«Είναι η ένατη συνάντηση μέσα σε ένα σε μικρό, σχετικά, διάστημα. Έγινε σε εποικοδομητικό κλίμα και αυτό που θέλω να τονίσω είναι ότι υπάρχει πολιτική βούληση μεταξύ των δύο μερών. Ο διάλογος για τη διαφωνία του ονόματος συνεχίζεται. Εκτιμώ ότι αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος για την προσέγγιση των θέσεων, ώστε να δημιουργηθούν οι κατάλληλες συνθήκες, για την επίλυση της διαφοράς» δήλωσε ο Μιλοσόσκι, χωρίς να αναφέρει αν οι δύο πλευρές  είχαν κοινή θέση στη διαφωνία του ονόματος.

Η διαφωνία του ονόματος, εξάλλου, αποτέλεσε το επίκεντρο της συνάντησης μεταξύ του πρωθυπουργού Νίκολα Γκρούεφσκι και της Ύπατης Εκπροσώπου της ΕΕ για την Κοινή Εξωτερική Πολιτική και Πολιτική Ασφάλειας, Κάθριν Άστον.
--
Τίτλος: «Takimi Papandreu – Gruevski pa rezultate për kontestin e emrit»
ΙΝΑ, 24. 3. 2011.