Πούτιν: Να μην ενταχθεί η Σερβία στο ΝΑΤΟ!


Μάρτιος 24, 2011.

« Η ένταξη της Σερβίας στο ΝΑΤΟ είναι ενάντια στα συμφέροντα της Ρωσίας», δήλωσε χθες ο Ρώσος πρωθυπουργός Βλαντιμίρ Πούτιν απευθυνόμενος προς τους Σέρβους αξιωματούχους.
Οι δηλώσεις του Πούτιν – ο οποίος πραγματοποιεί  επίσημη επίσκεψη στο Βελιγράδι- επιβεβαιώθηκαν από τους αρχηγούς όλων των κοινοβουλευτικών ομάδων, με τις οποίες ο Ρώσος πρωθυπουργός συναντήθηκε κεκλεισμένων των θυρών.


«Ο Πούτιν, κατέστησε σαφές, ότι αν η Σερβία ενταχθεί στο ΝΑΤΟ ή στην αντιπυραυλική ασπίδα του ΝΑΤΟ, διαθέτοντας το σερβικό έδαφος,  η Ρωσία θα αποσύρει όλο το πυρηνικό δυναμικό της  το οποίο υπάρχει στη χώρα. Αν δούμε τα πρακτικά της συνομιλίας που είχαμε με τον Πούτιν θα διαπιστώσετε ότι αυτό ήταν το μήνυμά του» αποκάλυψε ο επικεφαλής των ριζοσπαστών βουλευτών,  Ντράγκαν Τοντόροβιτς.

 Σύμφωνα με την ερμηνεία του επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του DSS, Μιλόσα Αλιγκρούντιτσα, ο Ρώσος πρωθυπουργός απαίτησε μια καθαρή απάντηση για τον στρατιωτικό προσανατολισμό της Σερβίας.

Ο ηγέτης του κόμματος LDP, Τσεντομίρ  Γιοβάνοβιτς, θεωρεί ότι ο Πούτιν δεν ήταν απειλητικός, αλλά δήλωσε την ‘κρυστάλλινη άποψη της Ρωσίας σε σχέση με το ΝΑΤΟ’.

«Η Σερβία θα ωφεληθεί  από τη Ρωσία», δήλωσε ο Ρώσος πρωθυπουργός Βλαντιμίρ Πούτιν, χθες, στη συνάντηση που είχε με τον πρόεδρος της Σερβίας, Μπόρις Τάντιτς.

«Η Ρωσία δεν ανησυχεί για τις φιλοδοξίες της Σερβίας να ενταχθεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση», τόνισε ο Πούτιν και πρόσθεσε:
« Η Σερβία να παρακολουθήσει με προσοχή και να εργαστεί για την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση, με τέτοιο τρόπο, ώστε, να μην προκληθεί βλάβη στις ρωσο-σερβικές σχέσεις».

--

Τίτλος: «Putin: Srbi, ne u NATO!»
Alo!, 24.3.2011.