Αύριο η Πρώτη Συνάντηση Βελιγραδίου – Πρίστινας


Μάρτιος 7, 2011.

Ο διάλογος μεταξύ Βελιγραδίου-Πρίστινας
 υπολογίζεται να διαρκέσει περίπου ένα χρόνο
Σύμφωνα με ανώτερο υπάλληλο της Ευρωπαϊκής Ένωσης στα πρώτα θέματα του διαλόγου μεταξύ της Πρίστινας και του Βελιγραδίου αναμένεται να είναι η περιφερειακή συνεργασία, η ελεύθερη διακίνηση των ατόμων μεταξύ των δύο μερών καθώς και ζητήματα που αφορούν το κράτος δικαίου.
 Η πρώτη συνάντηση θα γίνει αύριο το απόγευμα Τρίτη 8 Μαρτίου, στις Βρυξέλλες, και αναμένεται να συνεχιστεί το απόγευμα της Τετάρτης.


Η Εντίτα Ταχίρι θα είναι επικεφαλής της ομάδας της Πρίστινας και ο Μπόρκο Στεφάνοβιτς επικεφαλής της σερβικής ομάδας διαπραγματευτών. Η διαμεσολάβηση των Βρυξελλών θα διευκολύνει το διάλογο των δύο πλευρών και αυτή θα καθοδηγείται από ανώτερους αξιωματούχους της ΕΕ υπό του Robert Cooper.
Σύμφωνα, εξάλλου, με πηγές της ΕΕ, ο διάλογος αυτός αναμένεται να διαρκέσει περίπου ένα έτος και οι Βρυξέλλες περιμένουν συγκεκριμένα αποτελέσματα από αυτόν.
Κύριος στόχος, όπως αναφέρεται, είναι η επίλυση πρακτικών ζητημάτων προς το συμφέρον της βελτίωσης της ζωής των πολιτών και να βοηθηθούν τα δύο μέρη ώστε να επιταχύνουν την ολοκλήρωσή τους στην ΕΕ.

--
Τίτλος: «Се очекува почетокот на преговорите меѓу Белград и Приштина»
Δημοσίευση: Alsat-M, 07/03/2011 19:32:00