Σκοπιανή Διασπορά: «Στην απογραφή της Αυστραλίας να δηλώσετε ‘Μακεδόνες’…

Μάρτιος 15, 2011.

Πλάνα της Θεσσαλονίκης έδειχνε η σκοπιανή τηλεόραση
στο ρεπορτάζ της  για τους Σλαβομακεδόνες της Αυστραλίας...
«Στην απογραφή πληθυσμού της Αυστραλίας, οι καταγόμενοι από τα Σκόπια να αναφέρονται ως ‘Σλαβομακεδόνες’/“славомакедонци” και η χώρα γέννησής τους, αντί ‘Μακεδονία’ ως FYROM».

Αυτή είναι η εντολή της Αθήνας, προς τις αρχές της Αυστραλίας. Η UMD (σκοπιανή διασπορά) υποστηρίζει ότι η κεντρική αυστραλιανή κυβέρνηση δεν θα στηρίξει τους ισχυρισμούς αυτούς, αναφέρει η Σνεζάν Γιοβανόφσκα στην δημοσιογραφική αναφορά της.

«Αυτοί θα επιδιώξουν, αλλά εμείς θα προσπαθήσουμε. Η Αυστραλία είναι μια δημοκρατική χώρα και δεν θα πετύχει ο σκοπός τους. Οι Έλληνες δημιούργησαν τον ‘Σλαβομακεδόνα’ εδώ και πολύ καιρό. Είναι μια πολιτική της ομοσπονδιακής κυβέρνησης, αλλά δεν εφαρμόζεται. Η Κεντρική Κυβέρνηση γνωρίζει ότι είναι πολύ προσβλητικό για εμάς, γνωρίζει ότι είμαστε ‘Μακεδόνες’ και δεν μπορούμε να είμαστε τίποτε άλλο. Θα πάμε στην


 κυβέρνηση να επιμείνουμε να καταγραφόμαστε από την Στατιστική Υπηρεσία μόνο ως ‘Μακεδόνες’, χωρίς προθέματα», δήλωσε ο Ορντάν Αρντιέφσκι, πρόεδρος της (σλαβικής οργάνωσης) «Ενωμένης Μακεδονικής Διασποράς», στην Αυστραλία.

«Στην Αυστραλία δεν υπήρξε ποτέ πρόβλημα με τους ‘Μακεδόνες’, λέει ο Αντρέφσκι, ούτε στην χώρα καταγωγής ούτε στις θρησκευτικές πεποιθήσεις. Δεν υπάρχει πρόβλημα μεταξύ των Σκοπιανών και των Ελλήνων. Οι προκλήσεις τίθενται από τις αρχές της Αθήνας».
 Και θα συνεχίσει:
«Το 95% των Ελλήνων που ζούνε εδώ, δεν ενδιαφέρεται για τη Μακεδονία. Υπάρχουν αρκετοί Έλληνες που ούτε καν υποστηρίζουν την ελληνική κοινότητα της Αυστραλίας. Εμείς έχουμε αρκετούς εκπροσώπους, έχουμε λόμπι στην πολιτική της Αυστραλίας και οι σχέσεις με την ‘Μακεδονία’ δεν είναι όπως ήταν πριν, έχουν γίνει πολλές αλλαγές, που σχετίζονται με το συνταγματικό όνομα της χώρα μας», υποστηρίζει ο Αντρέφσκι.

Και η ρεπόρτερ θα σημειώσει:

«Ο μόνος κίνδυνος είναι ότι η απογραφή του πληθυσμού έχει προγραμματιστεί για τον Αύγουστο (χειμώνα στην Αυστραλία), όταν πολλοί από τους ομογενείς μας επισκέπτονται την πατρίδα. Σύμφωνα, πάντως, με την απογραφή που διενεργήθηκε προ πενταετίας, στην Αυστραλία ζούσαν 82.000 Σκοπιανοί, εκ των οποίων το 70% ανέφερε ότι ήταν πιστοί της Ορθόδοξης Μακεδονικής Εκκλησίας».


-
Τίτλος: «ОМД: На пописот ќе се изјасниме како Македонци без додавки и придавки»
Sitel, 15.03.2011 - 14:47