Αλβανία: Συμφωνία ΚΕΑΔ με Σοσιαλιστικό Κόμμα για τις εκλογές


Μάρτιος 31, 2011.

Τίρανα.
Εκλογική συνεργασία υπέγραψε, σήμερα, ο Βασίλης Ντούλε (α) με τον
πρόεδρο του σοσιαλιστικού κόμματος Έντι Ράμα (δ)
Εν όψει των εκλογών της τοπικής αυτοδιοίκησης, της 8ης Μαίου, ο επικεφαλής του Σοσιαλιστικού Κόμματος, Έντι Ράμα, υπέγραψε ειδική συμφωνία συνεργασίας με τον πρόεδρο του  ελληνικού μειονοτικού κόμματος  ΚΕΑΔ, Βασίλη Ντούλε.

Σύμφωνα με τον Ράμα, η συμφωνία αυτή ανταποκρίνεται στο στόχο της νίκης των προοδευτικών δυνάμεων στις εκλογές της 8ης Μαίου «ώστε να αλλάξει το καθεστώς Μπερίσα», όπως είπε.


«Είμαστε εδώ για να κηρύξουμε την εφαρμογή της συμφωνίας αυτής, στην εκλογική αυτή διαδικασία, και η οποία θα αποτελέσει μέρος της  πολιτικής μας, για να δώσουμε την ευκαιρία στους πολίτες να κάνουν την καλύτερη επιλογή. Η Συμφωνία αυτή επιβεβαιώνει τη θέληση μας, για το ευρωπαϊκό μέλλον της Αλβανίας και ο στόχος όλων των αριστερών δυνάμεων είναι να αλλάξουμε το παρόν σύστημα διακυβέρνησης», τόνισε ο πρόεδρος του Σοσιαλιστικού Κόμματος.

Οι δηλώσεις του Ντούλε κινήθηκαν στο ίδιο πνεύμα. Τόνισε, μάλιστα, χαρακτηριστικά:

«Οριστικοποιήσαμε σήμερα την συμφωνία μεταξύ του Σοσιαλιστικού Κόμματος που στηρίζει τη ‘Συμμαχία για το Μέλλον’, όσον αφορά τις εκλογές της τοπικής αυτοδιοίκησης. Το ΚΕΑΔ υποστηρίζει τους υποψήφιους της ‘Συμμαχίας για το Μέλλον’ και αντιστρόφως, ώστε να μεγιστοποιηθούν οι δυνάμεις μας».

Η συνεργασία αυτή θα ισχύσει για όλους του δήμους της χώρας, εκτός από το δήμο της Χιμάρας, στον οποίο το ΚΕΑΔ/ PBDNJ, υποστηρίζει την επανεκλογή του νυν δημάρχου Βασίλη Μπολάνου, ενώ ο υποψήφιος της ‘Συμμαχίας για το Μέλλον’ είναι ο Γιώργος Γκόρος.
--
Τίτλος: «Rama: Marrëveshje me PBDNJ, për fitoren e të majtëve në zgjedhje»
Δημοσίευση: BW, 31.3.2011.