Κοσσυφοπέδιο: οι δυνάμεις KFOR θα μειωθούν στο ένα τρίτο


Μάρτιος 2, 2011.

Πρίστινα. (Tanjug)

Ο διοικητής των νατοϊκών δυνάμεων  του Κοσσυφοπεδίου (KFOR),  Erhard Biler, δήλωσε ότι θα συνεχιστεί  η μείωση του αριθμού των στρατευμάτων στην KFOR.
«Η παρουσία των KFOR στο Κοσσυφοπέδιο στέφθηκε με επιτυχία για αρκετά χρόνια, τώρα, όμως, πρέπει να οργανώσουμε το τρίτο και τελευταίο μέρος της αποστολής μας. Από τους 15.500 στρατιώτες που είχαμε στην αρχή, πέσαμε στις μισές δυνάμεις αργότερα, από τους προκατόχους  μου, και στο μέλλον να μειωθούν περαιτέρω. Προβλέπεται να έχουμε αξιωματικούς που, απλά,  θα συντονίζουν ομάδες παρατηρητών, οι οποίες ομάδες  θα επιβλέπουν κάθε σημείο του Κοσσυφοπεδίου», εξήγησε ο Γερμανός στρατηγός, σε συνέντευξή του, στην Φωνή της Αμερικής.


«Θα υπάρχουν και δύο ομάδες μάχης και ένα τακτικό αποθεματικό, το οποίο θα είναι επαρκές,  ώστε,  να ανταποκριθεί σε κάθε περίσταση».
Ο Biler αξιολόγησε την κατάσταση ασφαλείας στο Κοσσυφοπέδιο ως καλή και ειρηνική, αλλά δεν έχει ακόμη σταθεροποιηθεί, ειδικά στην περιφέρεια του Βορρά, και γι’ αυτό οι προσπάθειες των KFOR δραστηριοποιούνται στην περιοχή αυτή.
Έκρινε, πάντως, ότι οι νατοϊκές δυνάμεις  θα μπορούσαν, τώρα,  να μειωθούν ακόμη περισσότερο.
--
Τίτλος: «Kfor smanjuje snage na trećinu»
Δημοσίευση: Glas javnosti, 2.3.2011.