‘Kurir’ : Ο Άνθιμος είπε ότι το Μοναστήρι ανήκει στην Ελλάδα

" Το Μοναστήρι ανήκει στην Ελλάδα", είπε ο Άνθιμος στο κήρυγμά του την Κυριακή 


Μάρτιος 29, 2011.

Ο Έλληνας Μητροπολίτης  Άνθιμος, πάλι, αντί για την πρωϊνή Λειτουργία, την Κυριακή, διέθεσε το χρόνο του για να ασκήσει ελληνική  εξωτερική πολιτική, όπως μετέδωσε και το Kanal 5.
“Ο Θεός θα μας φυλάξει από τα ουράνια που βρίσκεται και να μας βοηθήσει, να βρούμε τη δικαιοσύνη, διότι πιστεύουμε ότι έχουμε δίκαιο. Μολονότι τα πράγματα αυτά θα γίνουν αργότερα, εύχομαι και ελπίζω να γίνουν όπως αξίζει στην Ελλάδα μας, μια χώρα με ιστορία 3-4 χιλιάδων χρόνων, και όχι όπως είναι σήμερα, με την ίδρυση του σημερινού κράτους», είπε ο Έλληνας Μητροπολίτης Άνθιμος.


Σύμφωνα με τον Μητροπολίτη της Θεσσαλονίκης, το Μοναστήρι ή Μπίτολα όπως το λέμε εμείς, ανήκει στην Ελλάδα και η σλαβική γλώσσα είναι ένα βουλγαρικό ιδίωμα.
Αναφέρθηκε ακόμη, στην Λειτουργία της Κυριακής, για το νεόδμητο Μουσείο στα Σκόπια για τα θύματα του Ολοκαυτώματος, όπου ανάρτησαν έναν χάρτη που ονομάζουν τα Σκόπια ως ‘Μακεδονία’ για καθαρά προπαγανδιστικούς σκοπούς.
Δεν παρέλειψε να σχολιάσει και την αποκάλυψη του ιστολογίου Wikileaks που αναφέρει για τον αναπληρωτή Πρωθυπουργό της Ελλάδας, Θεόδωρο Πάγκαλο,  ότι οι Σκοπιανοί ,να ονομάζονται όπως αυτοί θέλουν.
«Αυτό δεν έπρεπε να δημοσιευθεί,  δεν έπρεπε να εμφανιστεί στο προσκήνιο, τέτοιες θέσεις δεν επιτρέπεται κανένας να έχει, ούτε τότε που το είπε ούτε σήμερα», είπε ο Άνθιμος.
--
Τίτλος: «Антимос: Битола и припаѓа на Грција»
Δημοσίευση: Kurir, Skopje, 29.3.2011.