Βουλγαρία: η πολεμική αεροπορία παρέλαβε τα αεροσκάφη Spartan C-27J



Μάρτιος 31, 2011.

Η βουλγαρική πολεμική αεροπορία παρέλαβε το τρίτο αεροσκάφος Alenia C-27J Spartan, σήμερα, 31 Μαρτίου στην αεροπορική βάση της  Βράσντεμπνα, όπως δημοσίευσαν τα βουλγαρικά μέσα ενημέρωσης.

Είχαν παραγγελθεί, αρχικά, πέντε αεροσκάφη του τύπου αυτού από την  βουλγαρική κυβέρνηση  και, ήδη, δύο έχουν παραλειφθεί το Δεκέμβριο του 2010, ενώ παράλληλα οι Βούλγαροι αξιωματούχοι είχαν ανακοινώσει ότι τελικά θα παραλάβουν μόνο τρία, ακυρώνοντας, συγχρόνων την παραγγελία για τα άλλα δύο.


Το Alenia C-27 Spartan είναι ένα μεσαίου μεγέθους στρατιωτικό μεταγωγικό αεροσκάφος. Θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για την ανάπτυξη στρατευμάτων από τις βουλγαρικές ένοπλες δυνάμεις, για μεταφορά φορτίων, για μεταφορά προσωπικού, καθώς και για ιατρική περίθαλψη λόγω των εφοδίων που περιέχει αλλά και για ρίψη αλεξιπτωτιστών του στρατού. Το βουλγαρικό υπουργείο το καθορίζει ως αεροσκάφος ‘ειδικών επιχειρήσεων’.

Τα τρία παραληφθέντα αεροσκάφη θα αναπτυχθούν και σε διεθνείς στρατιωτικές ασκήσεις, όπως ανέφερε η βουλγαρική τηλεόραση BTV.

Το C-27J είναι μια προηγμένη έκδοση του G.22 Alenia Aeronautica, εφοδιασμένο με κινητήρες και συστήματα του Lockheed Martin C- 130J Hercules. Το συγκεκριμένο είχε επιλεγεί και από το στρατό των Ηνωμένων Πολιτειών ως Κοινό Μεταφορικό Αεροσκάφος (JCA).

Το C-27J έχει, επίσης παραγγελθεί από τους στρατούς της Ιταλίας, της Ελλάδας, της Λιθουανίας, του Μαρόκο και της Ρουμανίας.

--

(BTV)