Κοσσυφοπέδιο: Παραίτηση προέδρου


Μάρτιος 30, 2011.


Ο πρόεδρος του Κοσσόβου Bexhet Pacoli, παραιτήθηκε, σήμερα το απόγευμα, αλλά, δήλωσε ότι θα θέσει εκ νέου υποψηφιότητα για αρχηγός του κράτους.

Η παραίτηση του Πατσόλι ακολούθησε την απόφαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου, που θεώρησε την εκλογή του, ως προέδρου του Κοσσυφοπεδίου, αντισυνταγματική, διότι η ψηφοφορία  κατά την εκλογική διαδικασία στο Κοινοβούλιο, είχε παραβιαστεί.


«Ο πρόεδρος του Κοσσυφοπεδίου Μπετζέτ Πατσόλι, δέχθηκε την απόφαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου», δήλωσε ο σύμβουλος του προέδρου Ιμπραήμ Γκάσι.
Ο Γκάσι είπε ότι ο Πατσόλι θα είναι και πάλι υποψήφιος του κυβερνώντος συνασπισμού στην εκλογή του νέου αρχηγού τους κράτους, στη Συνέλευση του Κοσσυφοπεδίου, αφού θεωρεί ότι δεν έχει παραβιάσει το Σύνταγμα  του Κοσσυφοπεδίου.

Το Συνταγματικό Δικαστήριο του Κοσσυφοπεδίου, εξέδωσε ανακοίνωση τη Δευτέρα, ότι  δέχθηκε την προσφυγή των κομμάτων της αντιπολίτευσης ( Δημοκρατική Κοινωνία του Κοσσυφοπεδίου και Συμμαχία για το Μέλλον του Κοσσυφοπεδίου) τα οποία θεώρησαν την εκλογή του προέδρου αντισυνταγματική.
--

Τίτλος: «Косовскиот претседател поднесе оставка»
Δημοσίευση: Sitel, 30.3.2011.