Κοσσυφοπέδιο: UCK-άδες κατά ΥΠΕΞ Αλβανίας


Μάρτιος 20, 2011.
Η οργάνωση των παλαίμαχων του UCK, αντέδρασε, το Σάββατο, στην τοποθέτηση του επικεφαλής της αλβανικής διπλωματίας, Έντμοντ Χατζηνάστο (φωτό), στο θέμα της ενοποίησης των Αλβανών.
Όταν ρωτήθηκε ο Αλβανός υπουργός Εξωτερικών, την Παρασκευή, για την ενοποίηση των Αλβανών, Κοσσυφοπεδίου-Αλβανίας, δήλωσε ότι « οι συζητήσεις για ενώσεις και ενοποιήσεις εδαφών, είναι ζητήματα επιβλαβή και δεν εξυπηρετούν καθόλου τη χώρα, ακόμη, μάλιστα, περισσότερο τους ίδιους τους Αλβανούς».
Η δήλωση αυτή προκάλεσε αντιδράσεις από τους παλαίμαχους του πολέμου και σε δελτίο τύπου το οποίο εξέδωσε ο οργάνωσή τους, αναφέρεται:


«Θυμίζουμε στον Υπουργό Χατζηνάστο, ότι ο πόλεμος του UCK, είχε θεμέλια στην απελευθέρωση και στην ένωση όλων των Αλβανών σε ένα κράτος. Δεν μας ενδιαφέρουν ιδιαίτερα οι τιμητικές επισκέψεις στον τάφο του θρυλικού διοικητή Αντέμ Γιασάρι. Αντίθετα, αποτιμούμε φόρο τιμής στα ιδανικά αυτού, του θρυλικού διοικητή, και των χιλιάδων μαρτύρων που έδωσαν το αίμα τους για ένα έθνος, μια πατρίδα, μια γλώσσα, μια σημαία».
Οι βετεράνοι, προσθέτουν ακόμη ότι τέτοιες δηλώσεις εναντίον της εθνικής ενοποίησης, δεν τιμούν ούτε τον Υπουργό, ούτε την Κυβέρνηση που εκπροσωπεί και η οποία είναι αντίθετη στις αιώνιες προσπάθειες του αλβανικού έθνους.
Στις δηλώσεις του Χατζηνάστο, επιπρόσθετα, αντέδρασε και το πολιτικό κόμμα ‘Κίνημα για την Ένωση’, το οποίο εκπροσωπείται στο Κοινοβούλιο του Κοσσυφοπεδίου με δύο βουλευτές. Σύμφωνα με αυτό, οι δηλώσεις του Αλβανού υπουργού Εξωτερικών, θεωρούνται ‘ανεύθυνες’.
--
Τίτλος: ‘Kosovë, veteranët kundër Haxhinastos
«TopChannel»