Σκόπια: Άρχισε στο Κρίβολακ η στρατιωτική άσκηση «μακεντόνσκι μπλέσοκ 07»

Στην περιοχή του Κρίβολακ άρχισε η άσκηση "μακεδονική αναλαμπή"
 των σκοπιανών στρατιωτικών δυνάμεων


Απρίλιος 8, 2011.

Στο στρατιωτικό πολύγωνο του Κρίβολακ άρχισε σήμερα η τομεακή άσκηση «Μακεντόνσκι Μπλέσοκ 07» η οποία θα υλοποιηθεί σε τέσσερις φάσεις και θα λήξει την 15η Απριλίου.

Κατά την έναρξη της άσκησης ο συνταγματάρχης Βελίν Παβλόφ, δήλωσε ότι η άσκηση αποτελεί συνέχεια προηγούμενων ασκήσεων που πραγματοποιήθηκαν με επιτυχία, σύμφωνα με αξιολόγηση από το ΝΑΤΟ, και σε αυτήν θα επιβεβαιωθεί η επιχειρησιακή ικανότητα των μονάδων, βάσει των προτύπων που εφαρμόζονται στη συμμαχία.


Επεσήμανε μάλιστα ότι η άσκηση θα είναι από τις πιο πολύπλοκες και μεγαλύτερες, αφού θα συμμετάσχουν περίπου 1500 στελέχη του στρατού. Θα χρησιμοποιηθεί η εμπειρία και τα διδάγματα από προηγούμενες ασκήσεις από μονάδες που συμμετείχαν σε αποστολές στο Αφγανιστάν και το Ιράκ και αναμένεται να εφαρμοστούν  με επιτυχία και να σημειωθεί η αναμενόμενη αξιολόγηση.

Στην άσκηση αυτή θα ακολουθηθεί ένα σενάριο με επίγειες μονάδες για δράσεις στήριξης εν καιρώ ειρήνης υπό της ηγεσίας του ΝΑΤΟ/ΕΕ και εντολής των Ηνωμένων Εθνών με τρόπο τέτοιο ώστε να αποδεικνύεται η κατάρτιση των ανδρών με πλήρη συνεργασία με τις στρατιές των κρατών μελών του ΝΑΤΟ.

Στη διάρκεια της άσκησης θα λάβουν μέρος και πεζικάριοι της πρώτης Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας Πεζικού.
--
Τίτλος: «На Криволак почна теренската вежба „Македонски блесок 07“
Δημοσίευση: Sitel, 8.4.2011.