Βούλγαρος Δήμαρχος: «Βρισκόμαστε σε εμπόλεμη κατάσταση»

"Οι μεγάλες βουλγαρικές πόλεις, είναι πιθανοί στόχοι των τρομοκρατών' δήλωσε ο Βούλγαρος
δήμαρχος της Πλοβντίν (πρώην Φιλιππούπολη)


Απρίλιος 29, 2011.

Ο δήμαρχος της πόλης Πλοβντίν (πρώην Φιλιππούπολη), Σλάβτσο Ατανάσοφ, συγκάλεσε έκταση συνεδρίαση στο δημοτικό συμβούλιο, «λόγω της εμπόλεμης κατάστασης στην οποία έχει υπεισέλθει η χώρα με την αποστολή της βουλγαρικής φρεγάτας στα ύδατα μια αραβικής χώρας» (Λιβύη).


«Η συμμετοχή του βουλγαρικού πλοίου κατά της Λιβύης σημαίνει ότι η Βουλγαρία έχει κηρύξει τον πόλεμο κατά της Λιβύης», δήλωσε, κοφτά, ο Славчо Атанасов.

«Η συμμετοχή της χώρας μας σε πολεμικές εχθροπραξίες, προκαλεί φόβο για την ασφάλεια της πόλης μας. Οι μεγάλες βουλγαρικές πόλεις είναι πιθανοί στόχοι τρομοκρατικών πράξεων», δήλωσε ο Δήμαρχος.

Πρόσθεσε ακόμη, ότι έμεινε έκπληκτος που δεν έχουν αντιδράσει οι δήμαρχοι των άλλων πόλεων.

«Ως δήμαρχος της δεύτερης βουλγαρικής πόλης αναλαμβάνω πρωτοβουλία για σύσκεψη των κρατικών φορέων με στόχο την πολιτική άμυνα, με τη συμμετοχή της αστυνομίας, της πυροσβεστικής υπηρεσίας, της Κρατικής Ασφάλειας, τους οπικούς άρχοντες και τους βουλευτές της περιοχής»

Όλοι μαζί θα καθορίσουν τι πρέπει να γίνει για την ασφάλεια της πόλης της Πλοβντίν.
Ο δήμαρχος, Σλάβτσο Ατανάσοφ, προτίθεται να  αποστείλει σχετική επιστολή στον πρωθυπουργό, Μπόικο Μπορίσοφ, και στον πρόεδρο της Βουλγαρικής Δημοκρατίας, Γκεόργκι Παρβάνοφ.

--
Τίτλος: «Кмет свиква спецсили заради Либия "Дръзки" ни вкарвал във война, Пловдив бил застрашен»  
Δημοσίευση: 'Стандарт нюз ', 28.4.2011.