CIA : «Ο Καντάφι και ο Mousa Kusa ήταν καλοί συνεργάτες μας»

"Ήταν καλός συνεργάτης της CIA  ο Καντάφι" γράφει η ισλαμική ιστοσελίδα της Βοσνίας


Απρίλιος 28, 2011.

«Με τον διωγμό του Μουαμάρ Καντάφι, από την εξουσία της Λιβύης, ενδέχεται να αντιμετωπίσουμε εμπόδια, βραχυπρόθεσμα, στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας στις Ηνωμένες Πολιτείες», δήλωσε την Τρίτη ο πρώην διευθυντής της CIA, Μάικλ Χέιντεν/Michael Hayden, ο οποίος πιστεύει ότι ο Καντάφι ήταν καλός σύντροφος.


Ο διευθυντής των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών, κατά την περίοδο 2006- 2009, δήλωσε σε συνέντευξή του ότι η CIA είχε καλή συνεργασία με τον Μουαμάρ Καντάφι και τον υπουργό Εξωτερικών, που στις αρχές του μήνα εγκατέλειψε τη χώρα.

«Ό, τι και να πιστεύεται για τον Καντάφι και τον Mousa Kusi, ήταν και οι δύο καλοί εταίροι στον αγώνα κατά της τρομοκρατίας», είπε ο Χέιντεν.

Με το Σύριο πρόεδρο Μπασάρ Αλ Άσαντ, συνυπήρξαν ‘αρκετά καλά’ στη μάχη με τους σουνίτες εξτρεμιστές, «αλλά υποστηρίζει τους ριζοσπάστες σιίτες» δήλωσε ο Hayden, σύμφωνα με τo πρακτορείο ειδήσεων ‘Hina’.

Στη Συρία, η οποία βρίσκεται κοντά στη Τεχεράνη, τις τελευταίες διαμαρτυρίες κατά του καθεστώτος τις καταστέλλει ‘άσπλαχνα’.

Στη Λιβύη και τη Συρία «θα ήταν δύσκολο να καταπολεμηθεί (η τρομοκρατία), στο άμεσο μέλλον, παρότι ένα κύμα διαμαρτυριών, μεγάλης διάρκειας, στον αραβικό κόσμο, θα μπορούσε να θεωρηθεί ως θετική εξέλιξη από τις ΗΠΑ, επειδή η Αλ Κάιντα, σε αυτές τις χώρες, επιδιώκει να στρατολογεί οπαδούς», δήλωσε ο Χέιντεν.

--
Τίτλος: «Što god mislili, Gadafi i Musa Kusa su bili dobri partneri CIA-e»
Δημοσίευση:  Islam Bosna, 27.4.2011.