Τουρκία: Τρεις νεκροί και 100 τραυματίες από το σεισμό

Στις πλατείες πέρασαν τη νύχτα οι κάτοικοι της πόλης Σίβαν


Μάιος 20, 2011.

Τουλάχιστον τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν και σχεδόν 100 τραυματίστηκαν από το σεισμό μεγέθους 5,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, που έπληξε τη βορειοδυτική  Τουρκία, δήλωσαν αξιωματούχοι.




Δύο άνθρωποι, συμπεριλαμβανομένου και ενός ακόμη που βρισκόταν σε πανικό και πήδηξε από το παράθυρο του κτηρίου, σκοτώθηκαν στη πόλη Σίβαν, στην επαρχία της Κουτάχιας, ενώ μια ηλικιωμένη γυναίκα πέθανε από καρδιακή προσβολή.
Από τους τραυματίες μόνον ένας βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Ο σεισμός σημειώθηκε χθες το βράδυ λίγο μετά τις 11 και οι άνθρωποι σε κατάσταση πανικού εγκατέλειψαν τα σπίτια τους. Το επίκεντρο του ισχυρού σεισμού ήταν 80 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Κουτάχιας, κατέρρευσαν πολλά κτίρια και ένα τζαμί. 

Η δόνηση έγινε αισθητή στη Σμύρνη, στα παράλια του Αιγαίου, στην Κωνσταντινούπολη και την Αδριανούπολη.

Το νοσοκομείο της πόλης Σίβαν εκκενώθηκε και οι ασθενείς μεταφέρθηκαν σε άλλα νοσοκομεία γειτονικών πόλεων. Οι περισσότεροι κάτοικο πέρασαν τη νύχτα στα αυτοκίνητά τους, στα πάρκα και στους δρόμους όπου άναψαν φωτιές να ζεσταθούν.

Ακολούθησαν περίπου 50 μετασεισμοί, ο ισχυρότερος εκ των οποίων ήταν  4,6 βαθμούς της κλίμακας Ρίχτερ, όπως δήλωσε ο επικεφαλής  του Παρατηρητηρίου Καντίλι της Κωνσταντινούπολης, Μουσταφά Ερντίκο, ο οποίος προειδοποίησε το κοινό ότι εντός των προσεχών ημερών θα μπορούσε να ακολουθήσει και άλλος ισχυρός σεισμός.




--
Πηγή: Tanjug.