Χιμάρα: «Ψηφοφόροι με 22 λεωφορεία ήρθαν από την Ελλάδα»

Εκλογές στη Χιμάρα, ακροδεξιοί πίνουν ελληνικό καφέ με τον Μπολάνο


Μάιος 8, 2011.
Η ψηφοφορία στη Χιμάρα ξεκίνησε ομαλά χωρίς να καταγραφεί κάποιο επεισόδιο. 

Εκτός από ένα μικρό πρόβλημα σε εκλογικά τμήματα της Χιμάρας και στις Δρυμάδες, όπου η διαδικασία της ψηφοφορίας άρχισε με 40-45 λεπτά καθυστέρηση. Στη συνέχεια το πρόβλημα επιλύθηκε.


 Ο δημοσιογράφος  των «News 24», Αρτάν Χότζα, ανέφερε ότι 22 λεωφορεία γεμάτα με υποστηρικτές του ΚΕΑΔ και της Ομόνοιας, ήρθαν από την Ελλάδα να ψηφίσουν στη Χιμάρα.

Στο Δήμο της Χιμάρας οι ψηφοφόροι ψηφίζουν σε 15 εκλογικά τμήματα και αναμένεται να επανεκλεγεί ο δήμαρχος Βασίλης Μπολάνος με την υποστήριξη της ΚΕΑΔ/ HRUP, ενώ από το Δημοκρατικό Κόμμα υποψήφιος είναι ο Savo Prifti και από Σοσιαλιστικό Κόμμα ο Jorgo Goro.

Σύμφωνα με τον αναφερόμενο δημοσιογράφο, ο Μπολάνος είναι το φαβορί των εκλογών και πιθανόν να καταλάβει εκ νέου τη δημαρχία της Χιμάρας, καθώς ευνοείται από την παρουσία πολλών ψηφοφόρων που ήρθαν από την Ελλάδα.
«Μεταξύ αυτών που ήρθαν από την Ελλάδα υπήρξαν και άτομα που είχαν προκαλέσει επεισόδια στη διάρκεια της καταμέτρησης  των ψήφων στις προηγούμενες εκλογές» αναφέρθηκε σήμερα από την τηλεόραση «News 24»

Ο δημοσιογράφος  Artan Hoxha, πρόσθεσε ότι «μεγάλη ήταν η παρουσία των αστυνομικών αλλά και των μυστικών υπηρεσιών καθώς και η παρουσία των διεθνών παρατηρητών».

Εξάλλου, αισθητή ήταν η παρουσία του ακροδεξιού Έλληνα της Χιμάρας, Χαράλαμπου Καραθάνου, πρώην βουλευτή στην Ελλάδα, ο οποίος είναι γνωστός για τις αντι-αλβανικές θέσεις του και της στάσης του, υπέρ του ζητήματος της Βορείου Ηπείρου. Ο Καραθάνος συνοδεύονταν από μια  ισχυρή συνοδεία 5 ή 6 ατόμων.

Ο αλβανός δημοσιογράφος υπενθύμισε ότι ο Καραθάνος εμφανίζεται στην Χιμάρα όταν υπάρχουν προβλήματα: «Στις εκλογές, επίσης, του 2003, όταν ήταν βουλευτής, ήταν παρών στην Χιμάρα.  Τώρα, λόγω της γνωριμίας του με τον Μπολάνο, ήρθε για να τον στηρίξει την ημέρα των εκλογών».
--
Πηγή : BW, 8.5.2011.