Κοσσυφοπέδιο: «Αγοράζουμε όπλα ακόμη και από την Ελλάδα…»


Μάιος 10, 2011.

«Το Κοσσυφοπέδιο έχει αρχίσει να αγοράζει οπλισμό για την Αστυνομία, για τις  Δυνάμεις  Ασφαλείας, τα τελωνεία και τις σωφρονιστικές υπηρεσίες.
»Το 2010 αγοράστηκαν τουφέκια, πιστόλια και πυρομαχικά από τη Γερμανία, την Αυστρία, την Ελβετία και την Τουρκία.
»Στο μεταξύ, εκρηκτικά και πυροτεχνικές συσκευές η χώρα, έχει αγοράσει από την Ελλάδα, την Βουλγαρία, το Μαυροβούνιο και την Κροατία», επισημαίνει η Εξπρές του Κοσόβου.


Η αξία του οπλισμού αυτού καθώς και οι γενικότερες δαπάνες για την Άμυνα δεν είναι γνωστές, διότι δεν έχει γίνει απολογισμός ακόμη. Αυτός αναμένεται να γίνει σε ένα περίπου δίμηνο από σήμερα.

Στην αγορά των όπλων, το Κοσσυφοπέδιο – σημειώνει το δημοσίευμα- φαίνεται να έχει καλή συνεργασία με διάφορες χώρες, ακόμη και με εκείνες οι οποίες δεν έχουν αναγνωρίσει την κρατική υπόστασή του, όπως είναι η Ελλάδα.

Επιπρόσθετα, αναφέρουμε ότι το Κοσσυφοπέδιο, έχει προβλέψει ένα σχέδιο Εισαγωγών/Εξαγωγών σε οπλισμό Δημόσιας Ασφάλειας, το οποίο εκπονήθηκε από αρμόδιο  τμήμα του Υπουργείου Εσωτερικών.

«Είναι αλήθεια, ότι παρά την ονομασία του εγγράφου αυτού περί εξαγωγών όπλων από το Κοσσυφοπέδιο, το θέμα αυτό είναι μηδενικό. Το Κοσσυφοπέδιο δεν έχει κατορθώσει, ακόμη, να πωλήσει όπλα, αν και κάποτε, πριν την διάλυση της πρώην Γιουγκοσλαβίας, υπήρχαν και εργοστάσια στην περιοχή,  που παρήγαγαν διάφορα πυρομαχικά.

Ωστόσο, υπάρχει σημαντική αλλαγή ως προς τις εισαγωγές, όπως προαναφέρθηκε στην αρχή του σημειώματος», τονίζει το δημοσίευμα του Κοσσόβου.
--
Πηγή: Express- Kosova