Τίρανα: Ανησυχία πρεσβευτών για το ‘μαγείρεμα’ των ψήφων

Τρεις Πρέσβεις στα Τίρανα εκφράζουν την ανησυχία τους
για την αδράνεια της Εκλογικής Επιτροπής στην ανακοίνωση
των εκλογικών αποτελεσμάτων


Μάιος 17, 2011.

Μετά από στενή παρακολούθηση της καταμέτρησης των ψηφοδελτίων στο  πέμπτο εκλογικό τμήμα των Τιράνων, τρείς Πρέσβεις επισκέφθηκαν εσπευσμένα, χθες το απόγευμα, το γραφείο του προέδρου της Κεντρικής Εκλογικής Επιτροπής-(ΚΕΕ), Άμπεν Ριστάνι.


Πρόκειται για τους: Αλεξάντερ Αρβίζου, πρέσβης των ΗΠΑ, τον Ετόρε Σεκούι της ΕΕ και τον Ευγέν Βάλφαρθ του ΟΑΣΕ.

«Παρά το γεγονός ότι απουσιάζουν τα σχόλια σχετικά με τις πηγές των μέσων ενημέρωσης, τονίζεται ότι οι τρεις ανωτέρω πρέσβεις έχουν παίξει ενεργό ρόλο στις εκλογές της 8ης Μαΐου και έχουν εκφράσει ανοικτά την ανησυχία τους για τη διαδικασία έκδοσης των αποτελεσμάτων στο δήμο των Τιράνων και απαίτησαν από την ΚΕΕ να κλείσει το θέμα το συντομότερο δυνατόν», γράφει το αλβανικό δημοσίευμα.

Όπως λέγεται, συζήτησαν  τις νομικές διαδικασίες για το τελικό αποτέλεσμα του εκλογικής αναμέτρησης μεταξύ του Έντι Ράμα και του Λουζλίμ Μπάσα και ζήτησαν να μάθουν το στάδιο στο οποίο βρίσκεται η όλη διαδικασία.

«Αν και η τελευταία κάλπη με αριθμό 485 έχει καταμετρηθεί  από το μεσημέρι του Σαββάτου, εξακολουθεί η ΚΕΕ να μην προβαίνει στην ανακοίνωση των αποτελεσμάτων»

Ο πρόεδρος της ΚΕΕ, Άμπεν  Ριστάνι, εξήγησε προς τα μέσα ενημέρωσης ότι ο νικητής των εκλογών στο δήμο των Τιράνων θα ανακοινωθεί μέσα σε 48 ώρες αφού συγκεντρωθούν όλα τα ψηφοδέλτια από  όλα τα εκλογικά κέντρα της πόλης.

Ενώ κατά τη διάρκεια της εκλογικής διαδικασίας οι τρεις προαναφερόμενοι Πρέσβεις είχαν εκφράσει την ικανοποίησή τους για την διεξαγωγή της ψηφοφορίας τώρα δεν κρύβουν την ανησυχία τους για την αδράνεια της ΚΕΕ στην ανακοίνωση του νέου δημάρχου των Τιράνων.
--
Πηγή: Mapo, 17.5.2011.