Σκόπια: Το προεκλογικό ‘όργωμα’ των κομμάτων στην περιφέρεια

Βουλευτικές Εκλογές 2011


Μάιος 23, 2011.

Τα καραβάνια των πολιτικών διασχίζουν όλη τη Βαρντάρσκα. Ο Γκρούεφσκι πριν από λίγο ενθάρρυνε τους πολίτες της Στρώμνιτσας για το θέμα της ονομασίας «είμαστε προσανατολισμένοι  στην εξεύρεση ενός αξιοπρεπούς συμβιβασμού», δήλωσε.
Οι Σοσιαλιστές ‘οργώνουν’ την περιοχή του Καβαντάρτσι και υπόσχονται να βρουν νέα αγορά για την απορρόφηση της παραγωγής των αμπελώνων.
Ο επίτιμος πρόεδρος του  Λαϊκού Κόμματος του VMRO, Λιούπκο Γκεοργκιέφσκι  είπε ότι δεν πρέπει να ερεθίζουμε τον νότιο γείτονα αν θέλουμε να ενταχθούμε  στους ευρωατλαντικούς θεσμούς.



Τσερβενκόφσκι: Στα χέρια σας η μοίρα και το μέλλον της χώρας

«Επί επτά ημέρες που περιοδεύω θα ήθελα δημόσια να σας πω ότι έχω κάνει λάθος στις εκτιμήσεις μου. Ήμουν στο Τέτοβο, στο Γκόστιβαρ, στην Οχρίδα, στη Στρούγκα, στο Βέλες, στο Κότσανι, στο Κίτσεβο, πουθενά δεν είδα τρομαγμένους πολίτες, δεν είδα ανθρώπους με σκυμμένα κεφάλια. Αυτό σημαίνει ότι οι πολίτες αυτής της χώρας έχουν σηκωθεί, έχουν σταθεί στα πόδια τους και απαιτούν από το κράτος παροχές που τους ανήκουν. 
»Η 5η Ιουνίου είναι δική σας, είναι στα χέρια σας, εσείς θα αποφασίσετε για το μέλλον των παιδιών σας της οικογένειάς σας για το μέλλον ολόκληρου του έθνους και της τύχης αυτής της χώρας», δήλωσε ο Μπράνκο Τσερβενκόφσκι/ Бранко Црвенковски, αρχηγός του Σοσιαλιστικού Κόμματος (SDSM).

Γκρούεφσκι:  Έχουμε αποδείξει ότι είμαστε ένας ευρωπαϊκός συνασπισμός

«Η χώρα έχει σκοπό να αναζητήσει να βρει έναν αξιοπρεπή συμβιβασμό. Είμαστε  ένας συνασπισμός τόσο ευρωπαϊκός όσο και πατριωτικός. Έχουμε αποδείξει ότι είμαστε μια ευρωπαϊκή συμμαχία, γιατί αυτό ακριβώς είμαστε, ένας συνασπισμός κομμάτων που κατάφερε να εξασφαλίσει την κατάργηση των θεωρήσεων για τους Σκοπιανούς πολίτες, ώστε να έχουν τη δυνατότητα να ταξιδεύουν ελεύθερα στο εξωτερικό.
 Έχουμε όλα τα προσόντα, σύμφωνα με το ερωτηματολόγιο που καταθέσαμε για τη χώρα. Είμαστε υπερήφανοι γι’ αυτό, για τον τομέα της γεωργίας , για τον τομέα της δημόσιας διοίκησης, για τον τομέα της δικαιοσύνης. Σε όλες τις απαντήσεις έχουμε απαντήσει επιτυχώς και είμαστε υπερήφανοι για την ευρωπαϊκή πορεία μας», είπε ο Νίκολα Γκρούεφσκι/ Никола Груевски  αρχηγός του VMRO-DPMNE την πόλη Κότσανι.

Γκεοργκιέφσκι: Αν δεν ερεθίζαμε τον νότιο γείτονά μας τώρα θα είμαστε στο ΝΑΤΟ

«Σήμερα όλοι περιμένουμε την απόφαση του δικαστή της Χάγης για να δούμε την πραγματικότητα και τι πρέπει να κάνουμε. Προσπαθούμε να επικρίνουμε την Ελλάδα προκειμένου να γίνουμε μέλη του ΝΑΤΟ  με το όνομα «Μακεδονία». Και σας κάνω την ερώτηση γιατί να μην συνεχίσουμε την πολιτική που ακολούθησε η κυβέρνηση Γκεοργκιέφσκι το 1998-2002;
»Αρχίσαμε να ερεθίζουμε την Ελλάδα με μετονομασίες μνημείων, εθνικών οδών, του γηπέδου των Σκοπίων σε ‘Φίλιππος Β΄», ενώ θα μπορούσαμε να ακολουθήσουμε μια ήπια πολιτική  που θα έφερνε την πΓΔΜ στο ΝΑΤΟ και στην ΕΕ. Ποιος , τελικά, είναι αυτός που χειρίζεται  το πρόβλημα που αποκαλείται ως  ‘αρχαιοποίηση της χώρας»;
Ποιος είναι αυτός που δημιούργησε το μεγάλο πρόβλημα στη χώρα μας και περιμένει τώρα εναγωνίως την απόφαση της Χάγης για δικαιωθεί; Δήλωσε ο πρόεδρος του VMRO NP Λιούπκο Γκεοργκιέφσκι/Љубчо Георгиевски.

Μποσκόσκι:  θα σας ανατρέψουμε

Ο  Λιούμπε Μποσκόσκι /Љубе Бошкоски της ‘Ενωμένης Μακεδονίας’/’ Обединети за Македонија’, από τον Πρίλαπο,  καταφέρθηκε κατά του κυβερνητικού συνασπισμού και κατηγόρησε τον Γκρούεφσκι και το μανιφέστο που παρουσίασε στους οπαδούς,  χαρακτηρίζοντάς το ως ‘μανιφέστο απάτης και κλοπής’.
Κατηγόρησε τον αρχηγό του VMRO-DMPNE ότι έπαιξε με τον πατριωτισμό του λαού  και έθαψε τις αξίες του λαϊκού κινήματος.
Είπε , μάλιστα, χαρακτηριστικά ότι  «θα σας νικήσουμε και σας ρίξουμε στα σκουπίδια, εκεί που δεν υπάρχει πολιτική ιστορία αλλά πολιτικός βόθρος».
Για την υπεράσπιση των αγροτικών προϊόντων της χώρας υποσχέθηκε ότι θα ανοίξει γεωργικές αγορές σε όλη τη χώρα για τον απορρόφηση όλων των αγροτικών προϊόντων.
--
Πηγή: А1 Телевизија